Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut, ieri, o declarație politică în care a vorbit despre semnificația zilei internaționale a femeilor din mediul rural, sărbătorită la inițiativa ONU la data de 15 octombrie, începând din anul 2008. Maricela Cobuz a precizat că această zi, are ca scop aprecierea importanței cât și contribuția femeilor din mediul rural în procesul de dezvoltare a societății.

Ea a arătat că femeia din mediul rural a obținut recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple pe care și le-a asumat de-a lungul timpului, de la creșterea copiilor, dezvoltarea agriculturii și creșterea de animale, până la crearea de mici afaceri, păstrarea și promovarea tradițiilor locale și bunăstarea familiei.

Deși valorile satului românesc au început să fie promovate, odată cu ele și rolul femeii de la sat, cu toate acestea, prejudecățile au rămas iar inegalitatea între sexe, încă se păstrează. Femeia de la țară este încă nedreptățită, suportând zilnic tratamente discriminatorii, ea suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de violență și nesiguranță”, spune Maricela Cobuz.

Deputatul PSD de Suceava a declarat că încurajarea egalității de șanse pentru femeile din mediul rural duce la crearea unui cadru propice privind accesul pe piața forței de muncă a acestora, la conștientizarea șanselor pe care le pot avea dar și posibilitățile de obținere a unui loc de muncă.

În acest sens, Guvernul PSD își propune prin Programul de Guvernare să înființeze și să organizeze Agenții de Mediere între cererea și oferta de muncă din mediul rural, să asigure politici agricole și de dezvoltare rurală care vor stimula crearea de noi locuri de muncă.

Ca deputat voi propune legi care să sprijine femeile din mediul rural, ele reprezentând o parte importantă a societăţii pe care nu trebuie să o eludăm”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava