Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a susținut, astăzi, în ședința de plen a Camerei Deputaților o declarație politică cu tema „Anul 2018 – Centenarul Marii Uniri”, ca urmare a sărbătoririi de către România și toți românii de pretutindeni, prin evenimente importante, marcarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.
„Centenarul Marii Uniri ne oferă astăzi posibilitatea de a reflecta asupra evenimentelor istorice petrecute în acești 100 de ani.
Pentru noi românii este foarte important să respectăm valorile tradiționale ale poporului nostru, să ne caracterizeze unitatea și respectul pentru neam și țară”, a spus Maricela Cobuz. Deputatul PSD de Suceava a subliniat că Anul Centenarului a devenit cu atât mai important pentru români având în vedere că este  premergător preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. „Tot în acest an este sărbătorit și Anul European al Patrimoniului Cultural. Acest an reprezintă un bun moment de conștientizare a valorilor culturale românești care trebuie amintite pentru a fi cunoscute și noilor generații. În cadrul evenimentelor dedicate Centenarului și Biserica Ortodoxă Română joacă un rol important în viața spirituală a poporului. Parlamentul României a adoptat anul acesta propunerea legislativă privind „Legea Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918” și Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.5/2017 privind stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale cu privire la Centenarul României”, a mai declarat Maricela Cobuz. Ea a amintit că Guvernul României a înființat Departamentul Centenar care asigură coordonarea la nivel național, pregătirea, organizarea și desfășurarea manifestațiilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României 1918-2018. În același timp, Maricela Cobuz a precizat că ministrul Culturii, George Ivașcu, a aprobat deja primele 43 de proiecte pentru Centenar, în valoare de 14.887.921 lei. Ea a mai precizat că și ministrul Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, a decorat românii născuți în anul 1918 în cadrul campaniei ”O viață cât un Centenar”.
„Sub egida Centenarului Marii Uniri au fost plantați 112.500 de puieți de stejar în Mărășești și 350.000 în Vrancea în memoria ostașilor români căzuți pe câmpurile de luptă. Acțiunile de împădurire au fost continuate în foarte multe județe din țară, atât de voluntari cât și de clasa politică. Nu în ultimul rând, consideră că modul în care va fi marcat Centenarul Marii Uniri, modul cum va fi proiectată imagina națiunii noastre va aduce un plus valoare României de mâine”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava