Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că partidul din care face parte se opune privatizării sănătății. Maricela Cobuz a declarat că această privatizare a programelor de sănătate publică ar însemna mai puțini pacienți care ar beneficia de servicii de sănătate, deoarece spitalele private solicită întotdeauna plata serviciilor precum masa, condiții hoteliere, și altele. Cobuz a arătat că o astfel de abordare ar însemna o ”privatizare mascată” a programelor de sănătate publică, ceea ce încalcă dreptul la sănătate garantat de Constituție pentru toți cetățenii.

„Mai mulți pacienți ar urma să se trateze contra cost în spitalele private, deși foarte mulți români nu și-ar permite niciodată plata unor servicii de sănătate private. Prin creșterea ponderii de finanțare a spitalelor private din România din bugetul public se va reduce drastic bugetul pentru spitalele de stat, iar pe viitor vor putea apărea probleme legate de plata salariilor medicilor și asigurării serviciilor medicale în spitalele publice. De asemenea, prin privatizarea programelor de sănătate se va oferi accesul furnizorilor privați din România la programele de sănătate foarte scumpe. Programele de sănătate sunt gândite pentru a asigura accesul tuturor pacienților la serviciile medicale din România. PNL nu ar trebui să împartă societatea în săraci și bogați când este vorba de sănătate. Venită aparent ca o îmbunătățire a serviciilor medicale, această măsură adoptată de către PNL va permite furnizorilor din mediul privat să acceseze fonduri mari din bugetul sănătății, nu neapărat creșterea calității actului medical, întrucât furnizorii privați urmăresc în mod logic profitul”, a spus deputatul PSD de Suceava.

Maricela Cobuz a mai declarat că Guvernul Orban nu a câștigat guvernarea pentru a anula măsurile bune luate de către PSD pentru cetățeni și pentru România, iar aceste acțiuni marca PNL vin în sprijinul oamenilor de afaceri.
„În calitate de deputat PSD și medic pediatru consider că sistemul de sănătate trebuie să se bazeze pe principiul echității, iar dreptul la sănătate să fie respectat pentru fiecare cetățean, indiferent de statutul sociale sau financiar”, a afirmat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava