Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a atras atenția în cadrul unei declarații politice pe care a susținut-o astăzi în plenul Camerei Deputaților că în România nu există în momentul de față un act legislativ prin care să se definească termenul de ”siguranță” a pacientului.

În același timp, Maricela Cobuz a arătat că din nefericire în România nu există nici o strategie în care să fie tratată problema siguranței pacientului la nivel național, deși din partea Comisiei Europene a existat un raport privind punerea în aplicare a prevederilor și recomandărilor Consiliului în anul 2012. Ea a arătat că în acest raport s-au enumerat 13 acțiuni de punere în aplicare, dintre care România a pus în aplicare doar una singură, cea de includere a siguranței pacienților în educația și formarea personalului sanitar. „Singura mențiune privind siguranța pacientului este prevăzută în proiectul de evaluare și acreditare a spitalelor din România, proiect care a fost elaborat de Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate în luna martie a anului 2016, însă fiind vorba doar de câteva referiri neexacte la adresa siguranței pacientului. Pentru a putea stabili un cadru legislativ, pe lângă definirea existenței de siguranță a pacientului, trebuie indicate normele care să ducă la îndeplinirea criteriului prin care să se poată pune în aplicare”, a declarat Maricela Cobuz.

Ea a precizat că lipsa unui cadru legislativ a condus în România la dezvoltarea unor probleme în sistemul medical care au afectat sănătatea și siguranța pacientului. Din punctul de vedere al deputatului PSD de Suceava este necesar adoptarea unei astfel de legi în România care să contribuie la creșterea calității serviciilor medicale, la contribuirea educației pacienților și a personalului medical privind siguranța administrării medicamentelor și asigurarea că personalul medical informează tot timpul pacienții cu privire la utilizarea medicamentelor și la eventualele riscuri pe care aceștia și le asumă, pentru a-și putea da consimțământul în mod informat.

Maricela Cobuz a mai spus că în calitate de deputat și membru al Comisiei pentru sănătate și familie, propune construirea unui cadru legislativ prin care să se definească expresia de siguranță a pacientului însoțită de modul de aplicare astfel încât actul medical în România să fie în armonie cu normele europene și să confere protecție pacientului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava