Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că susține includerea în patrimoniul mondial UNESCO a centrelor orașelor istorice, parcurilor naturale și rezervațiilor forestiere din România. Maricela Cobuz a făcut această propunere într-o declarație politică susținută astăzi în Camera Deputaților, ce a avut ca temă semnificația zilei mondiale a diversității culturale pentru dialog și dezvoltare, sărbătorită pe 21 mai. „Pe data de 21 mai 2002, Organizația Națiunilor Unite pentru Știință și Cultură a sărbătorit pentru prima dată Ziua mondială a diversităţii culturale pentru dialog şi dezvoltare, zi implementată de către UNESCO prin Declarația universală privind diversitatea culturală. Conform Declarației, umanitatea are nevoie de inovație, diversitate culturală și creativitate. În acest sens, patrimoniul comun al umanității trebuie să fie recunoscut și afirmat pentru generațiile prezente și viitoare”, a spus parlamentarul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a explicat că prin Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, comunitatea internațională a recunoscut rolul esențial al culturii ca motor al schimbării și al dezvoltării. Ea a arătat că atingerea celor 17 obiective ale acesteia va fi imposibilă fără a se lua în considerare forța și potențialul creativ al diversității culturale a omenirii, fără angajarea într-un dialog continuu astfel ca toți membrii societății să beneficieze de dezvoltare.

„Fiecare stat membru ONU are datoria de a sensibiliza opinia publică față de valoarea diversităţii culturale şi faţă de imperativul etic al respectării acesteia, diversitatea fiind o sursă de bogăţie şi creaţie ce poate conduce la unitate şi progres”, a mai declarat deputatul sucevean. Ea a amintit că în prezent, România are sub patronajul UNESCO mai multe obiective, respectiv Delta Dunării, așezările săsești cu biserici fortificate din Transilvania, Mănăstirea Horezu, bisericile pictate din nordul Moldovei, Cetatea Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureș și fortărețele dacice din Munții Orăștiei.

Maricela Cobuz a subliniat astfel că România trebuie să promoveze mai intens patrimoniul cultural, și în același timp să fie începute demersurile pentru inculderea în patrimoniul Unesco a parcurilor naturale, rezervațiilor forestiere, monumentelor care comemorează victimele comunismului și centrelor istorice ale orașelor din România. Deputatul PSD de Suceava consideră că toate acestea ar duce la promovarea și valorificarea culturii naționale dar și la protejarea mediului înconjurător.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava