Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz, a anunțat că atât în calitate de membru în Comisia pentru sănătate și familie, cât și de medic va susține accesul pacienților la tratamente moderne și inovatoare la fel ca în celelalte state din Uniunea Europeană. În cursul zilei de ieri, Maricela Cobuz a depus, astăzi, în Camera Deputaților, o declarație politică cu privire la aprobarea de către Guvern a 16 noi molecule pe lista medicamentelor compensate și gratuite.

Maricela Cobuz a amintit că săptămâna trecută, Guvernul României a aprobat 16 molecule noi în lista de medicamente compensate și gratuite de care să beneficieze pacienții. Astfel, ea a precizat că boli precum tuberculoza, afecțiuni oncologice, astm bronșic, poliartrită reumatoidă, HIV/SIDA, dermatită atopică gravă vor putea fi tratate cu medicamente noi, de ultimă generație. Deputatul PSD de Suceava a mai declarat că tratamentul pentru afecțiunile oncologice, leucemie limfoblastică acută, mielom multiplu și mielom multiplu recidivant, va fi completat de trei noi molecule, din cele 16, introduse în lista de medicamente gratuite.

Maricela Cobuz a mai spus că alte nouă molecule sunt destinate pentru tratamentul tuberculozei multidrog rezistente, prin care Ministerul Sănătății asigură accesul tuturor pacienților la tratament în momentul diagnosticării. „Cele nouă molecule noi se adaugă celor 21 de denumiri comune internaționale (DCI), utilizate în tratamentul bolnavilor cu tuberculoză sensibilă la tratament sau multidrog – rezistentă care se află în lista de medicamente compensate 100%. Amintim faptul că pe listele DCI sunt cuprinse 2684 de medicamente din clasa C2 și 4399 de medicamente din clasele A-B-C1-C3-D, valabile de la 1 februarie 2018”, a mai declarat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava