Trasee Eminesciene

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că în România este nevoie de promovarea și adoptarea unor politici naționale de susținere și de dezvoltare a agriculturii, care să contribuie atât la creșterea economică a Românei, la stimularea exportului, cât și la la asigurarea alimentației sănătoase pentru populație.

Maricela Cobuz a susținut astăzi o declarație politică ce a avut ca temă importanța Zilei mondiale a alimentației. Ea a arătat că ieri, 150 de state din întreaga lume au sărbătorit ”Ziua mondială a alimentației”, sărbătoare inițiată de către ONU încă din anul 1979, scopul fiind cel de a crește gradul de conștientizare publică asupra problemelor privind alimentația și consolidarea solidarității în lupta împotriva foametei, a malnutriției și a sărăciei. Maricela Cobuz a spus că în România, Camera Deputaților a decis adoptarea proiectului de lege privind instituirea zilei de 16 octombrie — Ziua națională a alimentației și a combaterii risipei alimentare.

Cobuz a arătat că tema din acest an o reprezintă schimbarea în viitorul migrației și investirea în securitatea alimentației și dezvoltarea rurală, temă propusă de către Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură pentru cele 150 de țări.

„Raportat la România, INS a publicat care sunt cele mai des consumate alimente, astfel carnea şi preparatele de carne, ouăle şi produsele din lapte, pâinea şi zahărul par a fi cele mai consumate alimente, iar la polul opus se află peştele, leguminoasele, fructele oleaginoase şi sucurile naturale.

Guvernul PSD+ALDE și-a asumat deja o parte din recomandările ONU din acest an, prin Programul de Guvernare. Politicile agricole și de dezvoltare rurală asigură stimulente pentru ca sectorul agricol să devină un motor de creștere economică și o sursă de locuri de muncă pentru populația din mediul rural. Pe lângă acestea, Executivul a adoptat Programul pentru școli prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar și gimnazial vor primi, în anul școlar 2017-2018, fructe și legume proaspete, produse lactate și produse de panificație”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Ea a aminti că și tot în acest sens, Ministerul Sănătății a publicat Ghidului pentru alimentaţia sănătoasă, ajutând populația în a se hrăni sănătos.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava