Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a declarat că va susține proiectul de lege pentru îngrădirea comercializării online a medicamentelor contrafăcute. Anunțul a fost astăzi, în plenul Camerei Deputaților, unde Maricela Cobuz a susținut o declarație politică privind „achiziția de medicamente online și riscul asumat de către pacienți” în momentul consumării acestor medicamente.

Parlamentarul sucevean a arătat că în România, polupația se confruntă cu vânzări online de medicamente de mai multe feluri. Ea a explicat că pe piața românească, la nivelul anului 2010, medicamentele contrafăcute, cu vânzare online, reprezentau 5-7 % din piața produselor farmaceutice, echivalentul a 100 milioane de euro, aici regăsindu-se și o parte din taxele și impozitele care nu au mai ajuns să fie plătite statului român.

„Din păcate cele mai multe medicamente comercializate în mediul online sunt destinate pacienţilor care au cancer, aceştia fiind cei mai expuşi comerţului ilegal cu medicamente. De cele mai multe ori farmaciile online se folosesc de prețuri mai mici pentru a putea vinde medicamentele contrafăcute și neautorizate pe piața farmaciilor din România. Comisia Europeană în domeniul Sănătății Publice a emis o directivă privind medicamentele falsificate, care a intrat în vigoare la data de 2 ianuarie 2013 şi care prevede măsuri menite să îmbunătățească siguranța medicamentelor, fiind vorba despre măsuri de verificare a autenticității medicamentelor și de garantare a calității acestora”, a declarat Maricela Cobuz.

Deputatul PSD de Suceava a adăugat că prin modificarea Legii Farmaciei se reglementează comerţul online pentru farmaciile autorizate. Cobuz a spus că în cadrul legii se introduce o prevedere prin care site-urile autorizate trebuie să aibă în spate o farmacie autorizată, urmând ca Ministerul Sănătății, prin normele de aplicare a legii, pe care le va emite, să vină cu prevederi astfel încât lista farmaciilor autorizate pentru comerțul online să fie afișată pe site-ul Ministerului sau Agenției Naționale a Medicamentului. Maricela Cobuz a mai declarat că un proiect de lege care cuprinde aceste modificări se află în proces de adoptare la Camera Deputaților, și care la finalul lunii mai 2017 a primit avizul favorabil al Guvernului României. „Respectivul proiect legislativ reglementează vânzarea de produse medicamentoase prin intermediul internetului, însă doar a celor care se eliberează fără prescripție medicală”, a precizat Maricela Cobuz. Nu în ultimul rând, ea a afirmat că în calitate de deputat și de membru al Comisiei pentru sănătate și familie va susține proiectul legislativ în cauză, pentru a îngrădi comercializarea medicamentelor contrafăcute online și a contribui la prevenirea riscurilor la care se supun pacienții în momentul achiziționării și consumului de medicamente.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava