Concert pascal
MOPAN Suceava

Pe lângă multipla campioană Cristina Casandra şi Irina Dorneanu, Suceava a mai avut un reprezentant la Olimpiada de la Londra din acest an. Cel care a făcut cinste Bucovinei a fost canotorul Marius Cozmiuc, concurent în proba de patru rame.
Tânărul sportiv sucevean în vârstă de 20 de ani a fost elev al Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din cartierul Burdujeni şi a făcut sportul cu profesorul Florentin Nitu. În clasa a VIII-a el a fost încurajat de dascălul său să-şi urmeze visul şi să devină campion. Marius Cozmiuc nu a ezitat şi s-a transferat la CSŞ Orşova, un club de unde au pornit majoritatea canotorilor de calibru. Cu multă muncă şi seriozitate, suceveanul a ajuns în lotul naţional al României şi a „bătut” la porţile afirmării.
Aşa cum îşi dorea în 2010, Marius Cozmiuc şi-a realizat un ideal la Lucerna în 2012 când s-a calificat la Olimpiada de la Londra cu echipajul de patru rame. S-a clasat pe locul 12 în competiţia olimpică, dar s-a „revanşat” la Campionatele Europene din septembrie de la Varese (Italia) unde a obţinut medalia de argint.
„Anul care va veni vor fi din nou Mondiale şi Europene şi vreau să urc din nou pe podiumul de premiere. Anul 2012 a fost unul de excepţie, însă vreau ca 2013 să fie mai bun” a declarat canotorul sucevean Marius Cozmiuc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava