Concert pascal
MOPAN Suceava

Fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), la care cotizează obligatoriu peste 7,9 milioane de români, au înregistrat, la nivelul datei de 3 martie, o creștere cu aproape 5,5% a activelor, față de finalul lunii decembrie, notează analiștii ASF în ultimul raport săptămânal privind riscurile și tendințele în piețele financiare.

2023 s-a anunțat de la început ca un an de revenire pentru fonduri, după scăderile din 2022. Datele analizate în rapoartele săptămânale ale ASF arată că activele totale ale celor șapte fonduri au urcaseră cu 4,18% la nivelul lunii februarie. Anul 2022 a fost primul din istoria sistemului care s-a încheiat cu o pierdere pentru participanți, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN), cel mai important indicator din perspectiva participanților, fiind cu circa 3% mai mică în decembrie decât în ianuarie.

La finele lui 2022, activele administrate de Pilonul II au atins valoarea de 96,4 miliarde RON, record istoric pentru sistem, în condițiile în care și contribuția medie a atins maxime istorice. În aproape 15 ani de activitate, în Pilonul II au fost virate contribuții brute în valoare de 79 miliarde lei. Diferența dintre activele nete la zi și contribuțiile brute, ajustate cu plățile deja realizate (ieșiri din sistem), o reprezintă un câștig în beneficiul participanților de 18,5 miliarde lei (cca. 3,8 miliarde euro), net de toate comisioanele percepute de administratori.

Principalele noutăți din zona piețelor financiare nebancare, în Raportul săptămânal al ASF

EIOPA a inițiat un nou studiu de monitorizare a pieței digitalizării pentru a supraveghea dezvoltarea strategiilor de transformare digitală ale asigurătorilor europeni și pentru a înțelege mai bine modul în care companiile utilizează sau intenționează să utilizeze modele de afaceri și tehnologii inovatoare. Ritmul rapid al inovației digitale schimbă modul în care funcționează companiile, iar adoptarea de noi modele de afaceri și tehnologii poate avea un impact semnificativ asupra lanțului valoric al asigurărilor. Sondajul va colecta informații despre utilizarea inovației financiare în sectorul european al asigurărilor, inclusiv despre răspândirea unor noi modele de afaceri, cum ar fi distribuția digitală și canalele de comunicare, precum și parteneriatele asigurătorilor cu întreprinderile nou-înființate și cu marile companii de tehnologie.

Mai multe detalii: https://studiifinanciare.ro/martie-a-venit-cu-vesti-bune-pentru-aproape-8-milioane-de-viitori-pensionari-fondurile-pilon-ii-au-marcat-un-plus-serios/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava