MOPAN Suceava

Distribuitorul de echipamente de protecție Marvel a optimizat cu 30% spațiul de depozitare, a crescut viteza de procesare a comenzilor și a redus timpii de inventariere cu mai mult de jumătate. Aceste rezultate au fost obținute după utilizarea sistemului Senior Software pentru managementul depozitelor.

Marvel, distribuitorul sucevean de măști și echipamente de protecție a scurtat timpii de procesare a comenzilor și a optimizat cu 30% spațiul pentru depozitare. Mai mult, timpul de inventariere a fost redus cu peste 50%, iar instruirea noilor angajați se desfășoară în doar câteva zile. Toate aceste rezultate și multe altele au fost obținute cu sistemul WMS pentru managementul depozitului, de la Senior Software.

Printre schimbările obținute de Marvel cu softul WMS se numără:

  • Peste 50% reducere a timpilor de inventariere
  • 30% optimizare a spațiului de depozitare
  • Instruirea noilor angajați în doar câteva zile, față de 3-4 luni
  • Automatizarea operațiunilor – generare documente de transport, AWB-uri, transferuri între gestiuni etc.
  • Scurtarea traseelor de picking și a timpilor de pregătire a comenzilor
  • Inventarieri pe zone & categorii produs
  • Identificarea rapidă a produselor
  • Creșterea productivității angajaților

Echipa Marvel a început colaborarea cu furnizorul Senior Software din dorința de a elimina problemele din zona de logistică și provocările privind mișcarea mărfurilor din depozit. Potrivit distribuitorului, angajaților le era aproape imposibil să memoreze locația produselor și să pregătească comenzile în timp util. Investiția în automatizare a dus la îmbunătățirea considerabilă a businessului, rezultatele fiind observate chiar din primele zile de după Go Live.

“Beneficiul pe care l-am resimțit imediat după Go Live a fost ușurința cu care oamenii din depozit identifică produsele. Acest lucru, combinat cu rutele prestabilite împreună cu echipa Senior Software, au dus la eficientizarea timpilor de pregătire a comenzilor și cresterea productivității angajaților. Timpii de inventariere au scăzut cu cel putin 50%, iar prin reorganizarea depozitului s-a obținut optimizarea spațiului cu cel puțin 30%.

Anumite operațiuni cum ar fi generarea de documente de transport, generarea AWB-urilor, transferuri între gestiuni și multe altele au fost automatizate, scutind astfel persoanele responsabile de acele lucruri. Am câștigat timp, prin urmare, am câștigat bani”, a declarat Bogdan Spatariu, Manager Operațiuni – Marvel.

Reorganizarea depozitului a inclus structurarea acestuia pe rânduri, nivele și celule, astfel obținându-se optimizarea spațiului. Un alt avantaj important înregistrat de către distribuitor a fost reducerea considerabilă a timpilor de instruire pentru noii angajați.

“Am putut concasa locații, fără riscul de a pierde urma produselor. În orice moment, la orice oră, știm exact ce se află într-o anumită locație și, mai ales, avem un istoric al mișcării stocurilor în depozit. Angajații sunt mult mai relaxați prin simplul fapt că nu mai sunt nevoiți să memoreze aceste aspecte, lucru ce a ajutat și la acuratețea livrărilor și în relația cu partenerii. În trecut, unui angajat nou îi erau necesare 3-4 luni pentru a se obișnui cu locația și a deveni eficient. Acum, în maxim o săptămână, acesta este capabil să se descurce singur. Trebuie doar să se obișnuiască cu meniul terminalului, un meniu intuitiv și ușor de folosit” a adăugat Bogdan Spatariu.

Datorită rezultatelor înregistrate cu softul WMS și a bunei colaborări cu furnizorul de sisteme Senior Software, distribuitorul a decis să extindă colaborarea, investind în două soluții noi pentru automatizarea afacerii: SeniorERP – pentru gestionarea resurselor și SeniorVisualBI – pentru analize detaliate și rapoarte complexe.

“Experiența placută pe care am avut-o în urma implementării sistemului WMS ne-a condus spre o nouă decizie: de a lucra în continuare și pe partea de ERP și BI cu echipa Senior Software. Acest lucru ne va ajuta în scalabilitatea afacerii și obținerea unei imagini cât mai precise asupra cerințelor din piață. Recomandăm cu căldură soluțiile Senior Software și altor companii”, a completat Managerul de Operațiuni al Marvel.

Despre Marvel

Înființat în 2001, Marvel este un distribuitor de echipamente de protecție a muncii și PSI, din Suceava. Compania deține un depozit de aproape 500 metri pătrați și un magazin online, comercializarea produselor realizându-se atât prin agenții de vânzări, cât și prin intermediul protectstore.ro. Printre tipurile de produse comercializate de Marvel se numără: mască de protecție, mănuși, încălțăminte și îmbrăcăminte de protecție, viziere, produse de igienă și curățenie, scule și unelte. Cu o cifră de afaceri de circa 2,5 milioane euro, Marvel are în portofoliu articole de la producători precum: 3M, Ansell, Moldex, Cofra, Sir Safety, Uvex, Lee Cooper etc.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate. Fondată în 2003, compania a realizat până în prezent peste 400 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii de la Microsoft, Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singură divizie, iar în prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din aproximativ 150 de angajați.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava