MOPAN Suceava

Mai multi soferi au facut recent sesizari la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) prin care au semnalat ca, desi si-au vandut masinile, au primit acasa amenzi pentru lipsa rovinietei. Pentru a evita sa primeasca amenzi pentru lipsa rovinietei, reprezentantii CNADNR au recomandat soferilor ca dupa vanzarea masinii sa depuna o notificare in acest sens la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor in a carui raza de competenta a fost inmatriculat autoturismul.

„Urmare a primirii mai multor sesizari din partea utilizatorilor retelei de drumuri nationale, care au semnalat faptul ca, desi au instrainat vehiculul, au primit procese-verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul instrainat, CNADNR recomanda utilizatorilor ca, in urma instrainarii vehiculului, sa se adreseze.

Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in a carui raza de competenta a fost inmatriculat vehiculul, in vederea depunerii unei notificari cu privire la instrainarea vehiculului”, puncteaza sursa citata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre. Atentie! Notificarea trebuie neaparat sa fie insotita de copii ale documentelor prin care se poate demonstra vanzarea masinii (contractul de vanzare-cumparare, certificatul de radiere fiscala). In cazul in care soferii deja au primit amenda acasa, mai arata reprezentantii CNADNR, acestia pot sa formuleze o contestatie, in termen de 15 zile de la primire, la judecatoria in raza careia domiciliaza, pentru a solicita anularea contraventiei. „Precizam ca, in situatia in care a fost emis proces-verbal de constatare a contraventiei, utilizatorul poate formula o contestatie la procesul-verbal emis, in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia, la Judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul firma utilizatorului, in vederea solicitarii de anulare a acestuia”, este mentionat in comunicat.

Conform Ordonantei Guvernului nr. 15/2002, utilizatorii de autoturisme sunt obligati sa achite rovinieta pentru a putea sa foloseasca reteaua de drumuri nationale din Romania. Prin urmare, persoanele care circula cu autoturismele fara a avea rovinieta pot primi amenzi cuprinse intre 250 si 500 de lei. Costul rovinietei difera in functie de perioada in care soferii circula pe reteaua de drumuri nationale a tarii. Astfel, in cazul autoturismelor, pot fi achizitionate roviniete de 3, 7, 13 sau 28 de euro, pentru perioade de 7, 30, 90 de zile sau 12 luni.

Av. Coltuc Marius

www.coltuc.ro

avocat@coltuc.ro

0745150894

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Juridic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava