Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto63 poze în acest set

Un nou regal expozițional la Muzeul de Istorie Suceava unde vineri a fost vernisată expoziția „Mașinile lui Leonardo da Vinci”. Expoziția care a fost realizată cu sprijinul Ambasadei Poloniei la București cuprinde replici după cele mai spectaculoase mașinării inventate de Leonardo da Vinci și provin dintr-o colecție privată. La vernisaj au fost prezenți titularul colecției, Zbigniew Perzyna, directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher.

”Oamenii de știință spun că nivelul de inteligență a lui da Vinci era de 250 IQ comparativ cu Einstein care avea 175”

„Este o propunere inedită, interesantă. De ce spun propunere? Pentru că sunt replici, copii însă replici după creația unuia dintre cele mai importante personaje ale renașterii italiene Leonardo da Vinci”, a spus Ursu. La rândul său, Zbigniew Perzyna, a ținut să arate că Leonardo da Vinci este unul dintre cele mai mari genii ale omenirii. ”Oamenii de știință spun că nivelul de inteligență a lui da Vinci era de 250 IQ comparativ cu Einstein care avea 175”, a spus colecționarul. El a subliniat că în fiecare zi folosim mașinării inventate de Leonardo da Vinci amintind de cric și rulment.

Leonardo da Vinci a lăsat în urma sa peste 7.000 de pagini cu notițe și schițe ale diferitelor mașinării

„În fiecare zi folosim mașinării inventate de Leonardo da Vinci deși nu ne dăm seama de acest lucru. Rulmentul de pildă dar și foarte multe alte obiecte care ne ajută în viața de zi cu zi cum este cricul”, a spus Zbigniew Perzyna. El a mai aminit că Leonardo da Vinci a lăsat în urma sa peste 7.000 de pagini cu notițe și schițe ale diferitelor mașinării. Un lucru foarte interesant este că putea să scrie în același timp cu ambele mâini. Scria invers iar ceea ce scria el se putea citi cu ajutorul unei oglinzi”, a mai spus cel care a adus expoziția la Suceava. În expoziție pot fi admirate printre altele tancul lui da Vinci, elicopterul, bicicleta, podul turnant, gloanțele ogivale, etc. Expoziția Mașinile lui Leonardo da Vinci poate fi vizitată pâna pe data de 21 mai 2018.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava