MOPAN Suceava

Să știi cum și când să tunzi gazonul și cu ce unelte să o faci este esențial pentru a avea un gazon splendid și mereu verde pe tot parcursul anului. De fiecare dată când vă tundeți gazonul, îl ajutați să crească, ceea ce va duce la un gazon mai gros, mai dens și mai uniform.

Fiecare grădinar are nevoie de una, dar nimeni nu știe care este cea potrivită: este vorba despre o mașină de tuns iarba. Prin urmare, aici sunt prezentate cele 4 modele „de bază”, precum și avantajele și dezavantajele acestora.

În timp ce înainte aveam de ales doar între mașinile de tuns iarba electrice și cele pe benzină, mai mulți producători de mașini de tuns iarba oferă acum mai multe modele de mașini de tuns iarba pentru grădinarii moderni. Într-atât încât este deja dificil să decideți în cele din urmă ce tip de mașină de tuns iarba este cea mai potrivită pentru nevoile dvs. În principiu, ar trebui să aveți următoarele opțiuni de bază atunci când cumpărați o mașină de tuns iarba:

– Mașină de tuns iarba electrică

– Mașină de tuns iarba pe benzină

– Mașină de tuns iarba fără fir

Tractoras de tuns iarba

Bineînțeles, toate aceste patru modele au avantajele și dezavantajele lor. Și tocmai acest lucru este exact ceea ce dorim să explicăm mai în detaliu mai jos.

 

4 tipuri de mașini de tuns iarba și avantajele și dezavantajele prezentate de acestea

  1. Mașină de tuns iarba electrică

✔ Avantaje:

Mașina de tuns iarba electrică este comercializată în mare parte la o valoare de achiziție foarte mică în comerțul specializat și în numeroase magazine de bricolaj. În plus, acest tip de motocoasă este considerată ecologică și ușor de manevrat datorită greutății sale reduse.

✖ Dezavantaje:

Dezavantajul, însă, este că trebuie să aibă întotdeauna un cablu electric atunci când tunde, ceea ce, desigur, creează pericole în sine. Mai ales atunci când grădina are multe obstacole, cum ar fi copaci și arbuști, sculpturi etc. Și, de asemenea, o creștere mare a ierbii poate fi tunsă cu o mașină de tuns iarba electrică cu performanțe scăzute, adesea abia satisfăcătoare.

  1. Mașină de tuns iarba pe benzină

✔ Avantaje:

Mașinile de tuns iarba pe benzină oferă fiecărui grădinar independență spațială (deoarece este fără fir), ceea ce le face ideale pentru peluzele mari. Multe dintre aceste modele au, de asemenea, o viteză mare, astfel încât pot fi utilizate perfect chiar și în cazul unei creșteri mari a ierbii, chiar și în cazul unor lame tocite!

✖ Dezavantaje:

Cu toate acestea, mașina de tuns iarba pe benzină trebuie să fie reumplută în mod regulat cu benzină pentru a asigura mișcarea acesteia. De aceea ar trebui să aveți grijă ca în timpul sezonului să existe întotdeauna suficiente rezerve disponibile.

  1. Mașini de tuns iarba cu baterii

✔ Avantaje:

Mașina de tuns iarba ecologică fără fir este cunoscută ca fiind un model combinat, deoarece funcționează, pe de o parte, ca o mașină de tuns iarba electrică, dar pe de altă parte se poate lipsi de cablu. Acest lucru, la rândul său, are avantajul că mașina de tuns iarba poate fi folosită destul de ușor oriunde.

✖ Dezavantaje:

Dezavantajul, cu toate acestea, este că prețul mașinii de tuns iarba fără fir în valoarea de achiziție este relativ scump și depinde de performanța bateriei (aproximativ 24 de ore de încărcare medie), de multe ori numai pentru peluze mai mici. Acesta este un criteriu de achiziție important.

  1. Tractor de tuns iarba

✔ Avantaje:

Tractoarele de tuns iarba sunt ideale pentru parcurile și grădinile mari. Cu toate acestea, ele nu trebuie confundate cu grinzile de cosit atașate la tractoarele agricole. Mai degrabă, acesta este un model de mașină de tuns iarba extrem de comod și mobil. De altfel, tractorul de tuns iarba este acționat cu motorină sau benzină și este considerat extrem de puternic (lățimea medie de tăiere de până la 1,50 metri) și flexibil în manevrarea sa.

✖ Dezavantaje:

Faptul că un tractor de tuns iarba are multe de oferit este, bineînțeles, și destul de scump. Atunci când cumpărați un astfel de model, ar trebui să vă așteptați la o valoare de cumpărare destul de ridicată.

Un alt dezavantaj este că, în cazul tractoarelor de tuns iarba, obstacolele pot fi abordate doar cât mai aproape posibil, cu un exercițiu suficient. În unele cazuri, trebuie să tundeți din nou zona imediată din jurul obstacolului cu o mașină de tuns iarba mai mică, cum ar fi o motocoasă Ruris sau o mașină de tuns iarba electrică, cu fir sau pe baterii.

Mașini de tuns iarba: 4 tipuri și avantajele și dezavantajele lor prezentate, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava