MOPAN Suceava

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat în această seară noile măsuri care vor fi incluse în Ordonanța Militară nr. 4. Marcel Vela a spus că aceste măsuri sunt unele dintre cele mai dure din ultimii zeci de ani. Marcel Vela a precizat că pentru început au fost clarificate o serie de aspecte legate de circulația persoanelor de peste 65 de ani, pentru a le asigura acestora posibilitatea de a-și rezolva problemele medicale, cum ar fi dializa sau tratamente oncologice planificate, folosind mijloace proprii de deplasare sau ale familiei sau aparținătorilor, dar mijloace de transport sanitar special destinat. Astfel pentru aceste scopuri circulația celor de peste 65 de ani este permisă și în afara intervalului orar 11:00 – 13:00. Pentru verificare acestor motive de deplasare se va prezenta o declarație pe proprie răspundere. De asemenea, circulația persoanelor de peste 65 de ani în afara locuinței sau gospodăriei este permisă și între orele 20:00 și 21:00, daca aceasta se face pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Declarația pentru acest interval orar nu este necesară atunci când deplasarea se face în acest scop. Aceste măsuri intră în vigoare după publicarea ordonanței militare în Monitorul Oficial. În noua ordonanțe se mai prevede și faptul că operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11:00- 13:00, limitând în această perioadă accesul persoanelor din alte categorii de vârstă. Măsura se aplică de pe 30 martie 2020.

Marcel Vela a făcut referire în mod special la cei care nu respectă condițiile autoizolării sau carantinării. Cei care vor fi prinși că ies din autoizolare vor fi plasați în carantină și vor suporta toate cheltuielile pentru carantinare. Și persoanele care pleacă din carantină vor fi plasați din nou pentru încă 14 zile și vor plăti cheltuielile. În noua ordonanță se mai spune că din 31 martie 2020, autoritățile publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocurile de locuințe și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.

Marcel Vela a declarat că în perioada stării de urgență prețurile la energia electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste nivelul practicat duminiă 29 martie, acestea putând doar să scadă în funcție de cerere și ofertă. Măsura se aplică din momentul în care ordonanța militară este publicată în Monitorul Oficial

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava