Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că în şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural au fost analizate şi dispuse măsuri cu privire la asigurarea siguranţei şi ordinii publice în perioada sărbătorilor de iarnă, precum şi cu privire la comercializarea în condiţii normale a produselor alimentare. Sinescu a spus că printre instituţiile care vor avea atribuţii în acest sens se numără Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Prezent în cadrul conferinţei de presă, şeful ISU Suceava, Ioan Burlui, a atras atenţia că în această perioadă a anului se constată o creştere a numărului de incendii şi a situaţiilor de urgenţă. „Acestea sunt generate de câteva activităţi specifice sărbătorilor de iarnă. Este vorba despre tradiţionala activitate de sacrificare şi preparare a porcului, pentru care la noi în Bucovina se foloseşte focul deschis. Şi atunci când oamenii nu iau măsurile care se impun pentru a face acest foc în condiţii optime, pot să apară incendii dintre cele mai dificile. De asemenea avem în vedere slujbele religioase care se fac în această perioadă. Având în vedere că suntem într-o perioadă de iarnă mai sunt biserici în care încălzirea se face cu sobe şi atunci se pune problema evacuării oamenilor în condiţii de siguranţă în situaţiile în care apar situaţii de urgenţă”, a declarat Ioan Burlui. El a adăugat că şi brazii de Crăciun pot constitui un pericol în această perioadă, atrăgând atenţia părinţilor să nu-şi lase copii nesupravegheaţi. „De asemenea ne gândim la împodobirea pomului de Crăciun. Atunci când rămân copiii singuri acasă, aceştia pot pune în pericol utilizarea acestor instalaţii. În acelaşi timp vă pot spune că după patru zile, pomul de Crăciun pierde 50% din umiditate. Deci cetina bradului se aprinde de la un singur chibrit”, a mai precizat şeful ISU Suceava. Ioan Burlui a mai declarat că ISU Suceava va verifica toate localurile şi pensiunile unde vor fi organizate petreceri de Revelion, la care vor participa un număr mare de persoane.

În acelaşi timp, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Eugen Şalar, a precizat că instituţia pe care o conduce va asigura ordinea şi siguranţa publică cu un număr de 411 de cadre.

De asemenea, adjunctul şefului Poliţiei Suceava, Viorel Onea, a arătat că poliţiştii suceveni au luat măsuri atât pentru asigurarea ordinii publice, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier în condiţii normale. „Traficul rutier va lăsa mult de dorit, mai ales în municipiul Suceava. Din acest motiv am luat măsurile necesare, împreuncă cu serviciul rutier judeţean, astfel încât să fluidizăm traficul”, a precizat Viorel Onea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava