Concert pascal
MOPAN Suceava

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență întrunit astăzi în ședință extraordinară a luat o serie de măsuri anticovid care vizează localitatea Pojorîta acolo unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de Covid – 19 a fost mai mare de 3/1000 locuitori.

Astfel, se suspendă la nivelul comunei Pojorâta toate activitățile cu publicul a operatorilor economici de tip HORECA care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și non-alcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori.

Totodată la nivelul comunei Pojorâta, toate manifestările și activitățile cu public desfășurate în aer liber, permise de legislația incidentă în domeniul prevenirii și combaterii pandemiei de COVID-19, se vor organiza și desfășura cu obligativitatea purtării mijloacelor individuale de protecție (mască de protecție etc.) și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, cu precădere a celor de distanțare fizică, până la scăderea incidenței sub pragul de 1,5/1000 locuitori. Respectarea aplicării măsurilor se urmărește de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică Suceava, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava și Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava.

În acelaşi timp, Comitetul Judeţean a decis ca Şcoala Gimnazială din Pojorâta să intre în scenariul roşu de funcţionare. Toţii elevii de la această şcoală vor învăţa doar online. Nu în ultimul rând Prefectura a mai informat că se va asigura fluxul informațional-decizional continuu între Direcția de Sănătate Publică Suceava și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Pojorâta astfel încât să se asigure cu celeritate implementarea măsurilor de diminuare a riscului epidemiologic, iar anchetele epidemiologice desfășurare de către Direcția de Sănătate Publică Suceava să aibă la bază date actualizate și cât mai reale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava