Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat, astăzi după amiază, o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava pentru a se stabili măsurile preventive pentru gestionarea situațiilor de urgență în perioada avertizărilor meteorologice de cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase – intensificări susținute ale vântului, temporar viscol și vizibilitate redusă. Avertizarea este valabilă de duminică, 23 februarie, ora 18:00 și până luni, 24.02.2020, la ora 18:00.

Alexandru Moldovan a declarat că astfel au fost verificate măsurile instituite de administratorii căilor de comunicație rutiere pentru prevenirea blocajelor în circulație generate de căderi de arbori sau polei.

„La nivelul Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc sunt funcționale toate utilajele care sunt prevăzute în planul de iarnă, fiind asigurate stocurile cu materiale antiderapante. De asemenea este instituit serviciul de permanență 24 de ore din 24 ore, iar personalul tehnic este consemnat la domiciliu, pentru a fi disponibil în caz de necesitate”, a spus prefectul județului. El a arătat că Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava are toate utilajele funcționale și asigură dispecerat pe parcursul nopții. De asemenea sunt pregătite materialele de intervenție în caz de formare a poleiului sau căderilor de arbori.

„Reprezentantul CFR a comunicat că echipele de intervenție sunt pregătiți să intervină pentru degajarea liniilor ferate în cazul în care se înregistrează căderi de arbori pe infrastructura feroviară”, a mai afirmat Moldovat. El a solicitat tuturor celor prezenți la ședința extraordinară să comunice imediat și nemjlocit orice incident pentru a se putea interveni imediat.

Tot în cadrul ședinței, reprezentantul DELGAZ Grid a prezentat faptul că sunt pregătite toate materialele necesare intervenției în cazul întreruperilor furnizării energiei electrice ca urmare a vântului puternic sau doborâturilor de arbori.

De asemenea s-a solicitat celor prezenți comunicarea zonelor vulnerabile, identificate anterior acestei perioade, la căderi de arbori sau alte incidente ce pot afecta circulația pe căile de comunicație rutiere sau feroviare pentru a se putea asigura prezența echipelor de intervenție cu predilecție în acele zone.

„A fost luată măsura transmiterii avertizărilor meteorologie de cod portocaliu către toate unitățile administrativ teritoriale, fiind instituită măsura asigurării permanenței la sediul tuturor primăriilor începând cu ora 20,00”, a spus prefectul județului. Nu în ultimul rând, prefectul județului Suceava a solicitat să se acorde o atenție sporită pasurilor Tihuța, Mestecăniș și Palma.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava