Concert pascal
MOPAN Suceava

Întrunit în ședință la solicitarea prefectului Alexandru Moldovan Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat situațiile operative generate de zăpădă și de viscolul puternic și a dispus măsuri pentu menținerea în stare de viabilitate a drumurilor din județul Suceava. Astfel, s-a decis relocarea unor utilaje din zonele cu probleme mai mici în zonele unde viscolește și există posibilitatea întâmpinării de greutăți în gestionarea traficului.

„Se vor monitoriza activ zonele cu risc ridicat, de către toți factorii implicați în managementul intervențiilor și se va asigura funcționarea integrată a forțelor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență generate de manifestarea acestor riscuri. De asemenea, se vor asigura toate traseele, din punct de vedere al graficului de locare al utilajelor, aici mă refer la cele două SDN-uri și la Drumurile Județene, astfel încât, pe traseele neviscolite să se asigure un timp de trecere mai ridicat și să intensificăm numărul utilajelor acolo unde viscolește și există posibilitatea să întâmpinăm greutăți în gestionarea traficului. Dacă situația o va impune, se va opri circulația pe drumurile județene care sunt în pericol de blocare din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului puternic.”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Tot în contextul ninsorilor abundente și a viscolului puternic, în scopul evitării unor evenimente nedorite şi pentru creşterea gradului  de siguranţă, jandarmii montani recomandă turiștilor să aibă echipament adecvat sezonului și să respecte marcajele traseelor montane. În cazul apariţiei unei situaţii în care poate fi pusă în pericol siguranța lor, turiștii pot solicita ajutor prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau se pot adresa direct jandarmilor montani aflați în dispozitiv.

După încheierea ședinței, prefectul, însoțit de inspectorul șef al ISU Suceava, colonelul Costică Ghiață, s-a deplasat din nou în teren pentru a monitoriza situația la fața locului.

 

Măsuri luate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru menținerea drumurilor în stare de viabilitate. Prefectul monitorizează situațiile în teren, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava