Concert pascal
MOPAN Suceava

Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor cu suma de 2,405 milioane lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în Bugetul de Stat pe anul 2015. Această suplimentare bugetară va permite decolmatarea a peste 33 km de canale, japșe și gârle, fiind estimată excavarea a peste 184.000 de metri cubi de aluviuni.

Începând cu luna iunie 2015, fluviul Dunărea a avut scăderi semnificative de debit, ceea ce a dus la scăderi alarmante ale nivelurilor în bazinele acvatice naturale. Această situație a afectat traseele de aprovizionare a populației locale, făcând imposibilă navigația în zonă. Se impune, deci, realizarea în regim de urgență a unor lucrări de decolmatare a canalelor pentru a asigura atât accesul și aprovizionarea populației, cât și pentru a se evita dereglarea echilibrelor ecologice, în special a celor care privesc speciile protejate.

Amplasamentele tronsoanelor de canale, japșe și gârle prevăzute a se decolmata în această etapă fac parte din domeniul public de interes național aflat în administrarea Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar sunt încadrate în totalitate în zonele tampon și economice, unde sunt permise acțiuni pentru asigurarea regimului hidrologic optim în Delta Dunării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava