Guvernul a aprobat, în ședința din data de 09 noiembrie 2016, Ordonanța de Urgență privind modificarea şi completarea OUG nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

Actul normativ adaptează cadrul financiar aplicabil proiectelor finanțate din Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European, Fondul de Coeziune și Fondul de Ajutor European Destinat Celor Mai Defavorizate Persoane, în vederea efectuării plăților în valută de către autoritățile de management, pentru a onora acordurile de finanțare cu entitățile gestionare ale Fondului de Fonduri.

De asemenea, actul normativ vizează simplificarea condițiilor de implementare a proiectelor care presupun participarea unor autorități publice și instituții, ordonatori de credite secundari sau terțiari din subordinea sau coordonarea acestora, cu scopul fluidizării și eficientizării fluxurilor financiare și a condițiilor de finanțare și rambursare.

Modificarea ordonanței de astăzi permite autorităților de management care încheie acorduri pentru instrumente financiare să gestioneze și să efectueze plăți în euro conform angajamentelor asumate și, de asemenea, instituțiilor aflate în subordinea și/sau coordonarea altor instituții (ordonatori secundari sau terțiari de credite) să gestioneze în mod direct componente ale proiectelor, în acord cu prevederile cererii de finanțare, fără a impune obligativitatea existenței unui parteneriat”, a declarat Dragoș-Cristian Dinu, ministrul fondurilor europene.

Proiectul de Ordonanţă a fost supus dezbaterii publice, fiind publicat pe website-ul Ministerului Fondurilor Europene www.fonduri-ue.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava