Concert pascal
MOPAN Suceava

Formaţia Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 cu echipa statului Chile, care, alături de Olanda, accede în optimile competiţiei.
Reprezentativa Spaniei este a patra campioană mondială en-titre eliminată în grupe, după Brazilia (1966), Franţa (2002) şi Italia (2010).
Antrenorul Vicente del Bosque a făcut câteva modificări absolut neinspirate în echipa de start a Spaniei şi a păstrat în schimb pe teren vârful de atac Diego Costa, rigid şi lent şi l-a ţinut din nou pe bancă pe golgheterul David Villa. LIpsa de conlucrare la nivelul fundaşilor centrali spanioli s-a simţit în chiar prima parte a meciului cu Chile când rapizii atacanţi sud-americani I-au “întors” pe toate părţile pe Javi Martinez şi Sergio Ramos. La una din acţiunile offensive ale chilienilor,  Vargas a fost mai iute decât apărătorii spanioli şi a marcat în poarta lui Casillas.
“Maşinăria” de pase a campioanei mondiale şi europene nu a funcţionat pentru că s-a complăcut din nou în jocul “adormitor” de la mijlocul terenului şi nu s-a axat pe jocul direct spre poartă. Spaniolii au avut ocazii de a marca, dar ele au nimerit la fotbalişti care au demonstrat că nu au tehnică şi îndemânare ca Diego Costa, Vabi Alonso sau mai târziu Busquets. Până la pauză Chile le-a mai înscris un gol spaniolilor şi I-au “dereglat” complet.
În repriza secundă elevii lui Del Bosque şi-au pierdut complet luciditatea şi nu au mai găsit drumul spre poarta adversă. A fost, cum aminteam anterior, o ocazie monumentală a lui Busquets, însă el a demonstrat că nu este un marcator.
După înfrângerea cu Chile, jucătorii spanioli pot să-şi cumpere bilete de întoarcere sau să vorbească cu Pique poate pot găsi bilete la un concert cu Shaquira. S-a terminat “era” tiki-taka mai demult în opinia noastră şi tehnicianul Del Bosque nu şi-a dat seama la timp şi nu a încercat să schimbe sistemul de joc.
Felicitări pentru chilieni, pentru ambiţia lor, cu toate că pe final au cam “zăbovit” pe gazon, însă pentru ei urmează disputa cu Olanda care are o miză imensă, evitarea întâlnirii cu Brazilia, care le-a cam fost “naş” de-a lungul anilor.
Spania a fost învinsă în primul meci de Olanda, scor 5-1, iar miercuri a pierdut şi partida cu naţionala statului Chile.
Astfel, cu şase puncte înainte de ultima etapă, Olanda şi Chile şi-au asigurat calificarea în optimile competiţiei, iar Spania şi Australia, fără niciun punct după două meciuri, vor părăsi competiţia.
În ultima etapă a grupei B vor avea loc, la 23 iunie, meciurile Spania – Australia şi Olanda – Chile. Golurile au fost marcate de Vargas ’20 şi Aranguiz ’44.

Spania: Casillas – Azpilicueta, Martinez, Ramos, Alba – Busquets, Alonso (Koke ’46) – Pedro (Cazorla ’76), David Silva, Iniesta – Costa (Torres ’64). Selecţioner: Vicente Del Bosque
Chile: Bravo – Medel, Silva, Diaz, Jara – Isla, Vidal, Aranguiz (Gutierez ’64), Mena – A. Sanchez, Vargas (Valdivia ’84). Selecţioner: Jorge Sampaoli
Cartonaşe galbene: Alonso ’41 / Vidal ’26, Mena ’61
Arbitri: Mark Geiger (SUA) – Mark Sean Hurd (SUA), Joe Fletcher (Canada) – Nawaf Shukralla (Bahrain)

În celălalt meci al grupei B, Olanda a învins Australia, scor 3-2.
Clasament: 1. Olanda – 6 puncte, 2. Chile – 6 puncte, 3. Australia – 0 puncte, 4. Spania – 0 puncte.
În ultima etapă a grupei B vor avea loc, la 23 iunie, meciurile Spania – Australia şi Olanda – Chile.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava