Comenzi MOPAN Suceava

Au fost desemnați câștigătorii #Digitaliada, concurs de materiale digitale educaționale care încurajează crearea de conținut original și open source care poate fi utilizat în procesul de învățare. Concursul are loc anual și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul gimnazial.

Juriul care a ales câștigătorii a fost format din: Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președinte al Societății Române de Matematică și coordonator al Lotului olimpic de matematică (Președintele juriului); Prof. dr. univ. Dragoș Ciuparu, profesor universitar la Facultatea de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie din cadrul Universităţii Petrol – Gaze din Ploieşti; Dr. Ciprian Fartușnic, director general, Institutul de Științe ale Educației; Stelian Muscalu, redactor prezentator al emisiunii Business Club, Digi 24; Amalia Fodor, director executiv Fundația Orange.

Premiul I (laptop şi cameră foto) a fost câștigat de Rareș Tohănean, cu materialul “Lecții video introductive în matematica de clasa a V-a”. Premiul II (laptop) a revenit Didinei Botgros, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara, din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru materialul “Universul” – Geografie. Premiul al III-lea (cameră foto) a fost acordat lui Constantin Ferșeta pentru aplicația „Kidibot”, un material multidisciplinar care îmbină Limba Română și T.I.C.

Au mai primit mențiuni (tabletă): Sorin Borodi, profesor la Liceul Teoretic Dej, jud. Cluj, pentru materialul “Teorema fundamentală a asemănării”; Tiberiu Lukacs, profesor la Școala Gimnazială Sf. Varvara din Aninoasa, jud. Hunedoara, pentru “Teorema celor 3 perpendiculare”; Gabriela-Violeta Tănăsescu, profesor la Liceul Teoretic din Constanța, pentru “3, 2, 1… Start către planeta Marte! V 2.0”; Elena Buric, profesor la Colegiul Dobrogean din Tulcea, cu “Verbul AVOIR la prezent indicativ. Conținut online interactiv”; Ovidiu Huțuleac, Profesor la Școala Gimnazială Stroiești din jud. Suceava, pentru materialul “Noțiuni de trigonometrie”; Daniela Corina Grigore, profesor la Școala Gimnazială nr. 39 din Constanța, pentru seria de materiale pentru matematică clasa a V-a “Fracții, semestrul II”.

Competiţia s-a desfășurat pe platforma online www.digitaliada.ro în perioada noiembrie 2016 – aprilie 2017. În concurs au fost  înregistrate 134 materiale educaționale, din care 114 au fost validate științific.

Am fost plăcut surprins să constat că, în ciuda condiției destul de ingrate a dascălilor din ziua de azi, există o mare dorință a celor mai mulți de a se perfecționa și, mai ales, de a aduce mijloacele IT în procesul de predare-învățare. Aceasta uniune va fi sigur viitorul școlii.”, a declarat Prof. dr. univ. Radu Gologan, Președintele juriului.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare a elevilor.

În cadrul programului, s-a dezvoltat platforma www.digitaliada.ro – un hub online de conținut educațional liber ce poate fi folosit de elevi sau profesori din toată țara. Platforma găzduiește anual concursul de materiale digitale #Digitaliada, care încurajează crearea de conținut original și open source ce poate fi utilizat în procesul de învățare.

Prin proiect sunt susținute școli gimnaziale din mediul rural în procesul de predare-învățare a matematicii și TIC-ului la clasele V-VIII prin metode digitale interactive. 10 școli au participat în anul școlar 2016-2017 iar începând din toamnă alte 20 de școli vor intra în proiect. Școlile sunt alese prin concurs deschis ce are loc anual.

Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate şi proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava