MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat că maternitatea din acest municipiu s-ar putea muta temporar într-un corp de clădire nefolosit care aparţine Colegiului „Vasile Lovinescu”. În prezent, maternitatea funcţionează într-un imobil pentru care retrocedat foştilor proprietari, pentru care se plăteşte chirie. Maternitatea ar putea funcţiona în noua locaţie până la finalizarea noului spital municipal undeva la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu la începutul anului viitor. Propunerea îi aparţine primarului de Fălticeni, Cătălin Coman, şi va fi supusă aprobării în prima şedinţă a Consiliului Local. Primarul a explicat că proprietarul maternităţii, Fundaţia Caritatea, care a câştigat imobilul şi terenul aferent în instanţă în anii 2007-2008 pe vremea fostei administraţii PDL, a cedat drepturile asupra terenului către un dezvoltator imobiliar care intenţionează să construiască în acel loc un supermarket. Primăria, a spus Coman, a fost somată să elibereze maternitatea până la data de 31 mai anul curent însă în urma discuţiilor cu
proprietarul şi cu dezvoltatorul imobiliar a găsit înţelegere să o mai păsuiască până la finele acestui an cu condiţia ca între timp maternitatea să fie transferată într-o altă locaţie. Cătălin Coman a subliniat că pentru mutarea maternităţii în clădirea şcolii situată pe strada Ion Creangă e nevoie de investiţii în acel imobil de circa 500.000 de lei. Banii, a spus primarul, ar putea proveni din vânzarea către respectivul dezvoltator imobiliar al unei suprafeţe de teren de 400 de metri pătraţi situat în vecinătatea actualei maternităţi. Bazându-se pe acordul investitorului primarul Coman a spus că în acest sens va promova un al doilea proiect de hotărâre de consiliu local.

Aceste două proiecte ale primarului din Fălticeni care ar rezolva problema spaţiului pentru maternitate , cel de schimbare a destinaţiei clădirii din strada Ion Creangă din unitate şcolară în unitate spitalicească şi cel de vânzare a terenului din vecinătatea actualei maternităţi necesită două treimi din voturi pentru a putea fi aprobate. Ca atare primarul a cerut în special consilierilor liberali să nu trateze politic această problemă. Coman a spus că a avut discuţii cu cei 12 aleşi PSD care au fost de acord cu varianta propusă de el urmând să negocieze şi cu cei 6 consilieri PNL. „Eu sunt dispus la orice dialog şi de identificare a altor soluţii dacă sunt viabile din partea consilierilor PNL. Vreau însă să atenţionez la modul cel mai serios că dacă vor respinge aceste propuneri fără să vină cu altele pragmatice riscăm să rămânem fără maternitate la Fălticeni. Dacă sunt şi alte soluţii viabile le accept cu plăcere dar dacă se va vota cum s-a mai votat politicianist atunci vom fi nevoiţi să evacuăm maternitatea să închidem cele trei secţii şi să avem mari probleme cu personalul medical. Există riscul să pierdem cele trei secţii, să rămânem fără 80 de locuri de muncă şi un alt risc este faptul că orice secţie desfiinţată este extraordinar de greu să o reînfiinţezi”, a spus Coman care a adăugat că „problema maternităţii este o problemă a fostei administraţii, a fostului primar Tofan şi a fostului Consiliu Local PDL-PNlL pe care trebuie să o rezolve primarul Coman şi actualul Consiliu Local”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava