Concert pascal
MOPAN Suceava

La mijlocul acestei săptămâni, handbaliştii echipei Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au fost felicitaţi pentru performanţa obţinută la Campionatul European Universitar, de conducerea şi membrii Consiliului de Administraţie de la USV. În discursul său către handbaliştii suceveni, rectorul Mihai Dimian a promis că va propune în Senatul Universităţii ca toţi cei ce au evoluat şi contribuit la câştigarea medaliei europene de bronz să primească burse de performanţă în valoare totală de 25.000 de lei, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, când USV câştiga titlul de campioană europeană universitară.
„Ne-am dus cu gândul la o nouă medalie de aur, dar să nu uităm că echipele pe care le-am întâlnit au fost şi ele foarte bune. Am reuşit să învingem echipe ale unor universităţii de prestigiu, precum cea din Barcelona, de două ori, Coimbra şi Oslo. Cred că sunt rezultate foarte bune cu care puţini se pot lăuda în România la nivelul sportului universitar. Ne aflăm pentru a doua oară pe podiumul Campionatului European Universitar şi ne bucurăm foarte mult pentru a doua medalie câştigată consecutiv în această competiţie. Consiliul de Administraţie al USV a decis să acordăm jucătorilor burse de performanţă în valoare totală de 25.000 de lei”, a explicat Mihai Dimian.
Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, a ţinut să precizeze colaborarea foarte bună între USV şi instituţiile locale şi judeţene, care a dus la obţinerea acestei performanţe la nivel european.
„Acest rezultat se datorează Universităţii <Ştefan cel Mare> Suceava, dar şi colaboratorilor şi partenerilor din mediul local, precum Primăria şi Consiliul Local Suceava, care sprijină de ani buni echipa profesionistă de handbal, din care provin o mare parte a jucătorilor ce sunt studenţi şi au participat la europene, dar şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, prin baza şi elevii ce se pregătesc în acest sport la Liceul cu Program Sportiv. Toţi aceşti factori au dus la titlul de campioană naţională şi cred că acesta este un exemplu de urmat, mă refer la parteneriatele şi colaborarea între instituţii la nivel local şi regional, una extrem de importantă pentru a susţine şi promova excelenţa”, a declarat Mihai Dimian.
Antrenor al echipei de anul trecut cu care a câştigat aurul european, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Petru Ghervan, a explicat la întâlnirea cu handbaliştii universitari că Suceava ar putea fi gazda unui astfel de Campionat European Universitar şi chiar mondial, dar asta când va fi gata sala polivalentă promisă de administraţia locală sucevean, şi nu numai la handbal, ci şi la alte sporturi.
Echipa USV a câştigat bronzul european după două victorii în grupă, cu universităţile din Barcelona şi Coimbra, un succes în sferturile de finală cu universitatea din Oslo, o semifinală pierdută cu echipa din Marsilia şi o finală mică în care s-a impus din nou în faţa handbaliştilor de la Barcelona.
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a deplasat la europeanul universitar din Portugalia un lot de 12 jucători: portarii Cristian Tcaciuc şi Daniel Bobeică, jucătorii Gabriel Burlacu, Adrian Târzioru, Andri Tofănel, Sebastian Polocoşer, Andrei Olariu, Alin Petrea, Cătălin Costea, Bogdan Baican, Mihai Sandu şi Alexandru Poteră, antrenori Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava