MOPAN Suceava

După ce în urmă cu trei ani a devenit campioană a României la rugby în 15 la categoria juniori under 19, Clubul Sportiv Şcolar din Gura Humorului a reuşit o nouă performanţă, câştigarea medaliei de argint în Campionatul Naţional de Rugby în 7, rezervat juniorilor sub 17 ani. Echipa pregătită de antrenorul Florin Nistor a participat de curând la turneul final de la Baia Mare, acolo unde au ajuns cele mai bune şase echipe din ţară la această categorie de vârstă. Humorenii au câştigat argintul, deşi au fost dezavantajaţi de o hotărâre prin care echipele puteau folosi nelimitat jucători ce au participat şi-n campionatul de rugby în 15, la sub 18 ani.
În urma tragerii la sorţi, CSŞ Gura Humorului a avut ca adversare în grupă două echipe din Bucureşti. În prima partidă a întâlnit CSM Olimpia Bucureşti, o formaţie ce avea în componenţă mai mulţi jucători ce au câştigat anul trecut titlul naţional la rugby în 15, juniori sub 16 ani. Elevii lui Florin Nistor au făcut un meci foarte bun şi s-au impus la final cu scorul de 17-5, după ce la pauză au condus cu 10-5. Meciul doi a fost unul cu răsturnări de situaţie, la pauză adversarii de la RC Griviţa Roşie Bucureşti conducând cu 14-7. În partea a doua, humorenii s-au autodepăşit şi au reuşit să câştige cu 26-17 şi astfel să se califice în finala pentru aur sau argint.

Humorenii au întâlnit în finală o echipă gazdă CSŞ 2 Baia Mare ce avea în componenţă mulţi jucători ce-n urmă cu o săptămână câştigaseră titlul naţional la rugby în 15 sub 18 ani, o echipă ce a adunat cei mai buni jucători din ţară, în special din zona Moldovei. Partida s-a terminat la scor, 0-54 pentru Baia Mare, după un joc în care humorenii n-au mai avut aceeaşi evoluţie ca în meciurile anterioare, probabil din cauza oboselii, a relaxării sau a faptului că aveau deja medalia de argint.

„Sportivii noştri s-au mobilizat exemplar şi au pus suflet pe tot parcursul jocurilor din grupe, dar şi-n întreg campionatul. Îi felicit pentru această performanţă pe toţi sportivii ce au fost angrenaţi în acest proiect pentru atitudinea, determinarea, seriozitatea şi disciplina de care au dat dovadă la antrenamentele şi jocurile din ultimii doi ani, de când am pornit la drum împreună. Este un succes aşteptat după doi ani de muncă, un trofeu ce s-a lăsat aşteptat de la cel din 2013, de la U19. Mulţumesc celor ce au avut răbdare şi încredere în această echipă formată într-o perioadă scurtă de timp, clubului CSŞ Gura Humorului, Primăriei Gura Humorului şi firmei Simercom din localitate”, a explicat antrenorul Florin Nistor.

CSŞ Gura Humorului a participat în acest campionat, dar şi la turneul final cu un lot format din 17 jucători: Marius Ferariu, Cosmin Miroş, Lucian Nuţu, Alexander Sapoşnicov, Bogdan Boroş, Nicu Peţenghea, Sergiu Olari, Mihăiţă Miroş, Alexandru Frenţescu, George Plai, Daniel Ferariu, Rareş Prelucă, Alin Nuţu, Emil Sprinceanu, Cătălin Burlacu, Cristian Cater şi Vasile Flocea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava