Concert pascal
MOPAN Suceava

Delegaţia României a obţinut trei medalii de aur la Campionatul Mondial pentru tineret U23, în prima zi a finalelor, competiţie ce are loc în Linz-Ottensheim, Austria.
Prima medalie de aur a fost câştigată de Andreea-Mihaela Tătaru, Mihaela-Teodora Berindei, Viviana-Iuliana Bejinariu şi Ioana Vrînceanu în proba de patru vâsle la 2000 metri, cu timpul de 6:36.35. Fetele noastre au fost urmate de Polonia şi Germania. Din echipajul României a făcut parte și Ioana Vrînceanu de la CSȘ ”Nicu Gane” Fălticeni. Sportiva a fost descoperită și antrenată de profesorii Vasile și Ana Avrămia.
A doua medalie a fost obţinută de Mihaela Petrilă şi Mădălina Bereş  la dublu rame în proba de 2000 metri, cu timpul de 7:24.37. Pe locurile următoare s-au clasat Germania şi Italia. Rezultatul este cu atât mai important cu cât cele două fete care au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului au 18-19 ani, cu 4 ani mai puţin decât limita maximă admisă. Cele două sportive sunt legitimate la Dinamo Bucureşti.
A treia medalie de aur a fost câştigată de echipajul de patru rame băieţi în cursa de 2000 m cu timpul de 5:58.72. Echipajul format din Toader-Andrei Gontaru, Marius-Vasile Cozmiuc, George Pălămariu, Cristi-Ilie Pîrghi au depăşit echipele Australiei şi SUA.
„Am mers cu o delegaţie foarte tânără pentru că sportivele care au deja 23 ani fac parte din lotul de senioare şi se pregătesc pentru campionatul mondial. Nu puteam să le scot din programul de pregătire al lotului. E un rezultat remarcabil pentru că aici au participat 1000 de sportivi din 52 de ţări şi a fost o concurenţă incredibilă pentru un loc în finală”, a declarat Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţie Române de canotaj şi comandant al clubului Dinamo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava