MOPAN Suceava

Tănărul atlet dornean Andrei Leancă şi-a trecut în palmares un nou rezultat remarcabil, el reuşind la finele săptămânii trecute în Bulgaria, la Borovets, să cucerească medalia de bronz, împreună cu echipa României, la Campionatul European de Alergare Montană. Aceasta este prima medalie pentru juniorii români la un concurs de asemenea anvergură şi cel mai bun rezultat din istoria atletismului dornean.
Alături de Andrei Leancă de la CSM Vatra Dornei, din echipa ţării noastre au mai făcut parte Ionuţ Dumitru şi Mihai Fălcescu, ambii de la CSM Târgovişte, dar şi Alexandru Dobriţescu, legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu. La individual, rezultatul dorneanului Leancă a cântărit cel mai mult, acesta sosind al patrulea la individual, la doar 36 de secunde de podium.
„Chiar dacă a fost un traseu foarte dificil, cu jumătate de kilometru înainte de final eram al doilea. Îmi pare rău pentru că am ratat podiumul la individual, dar sunt foarte bucuros că am reuşit să iau bronzul cu echipa.”  a declarat Andrei Leancă.
Pentru sportivul care va deveni major în noiembrie urmează o perioadă de concursuri internaţionale (21 iulie – Franţa, 28 iulie – Slovenia), iar pe 2 august, la Bucureşti, se va alinia la startul Campionatul Naţional de Juniori 1 – pistă.
Pe 10 august, la Vatra Dornei se va organiza a VI-a ediţia a Campionatului Naţional de Alergare Montană, obiectivul lui Andrei fiind câştigarea titlului de campion national si calificarea la Mondialul de Juniori din Polonia, programat in septembrie.
Şi şeful delegaţiei române la acest concurs, antrenorul Cristi Prâsneac, s-a declarat mulţumit de evoluţia sportivului său. „După locul II la Balcaniadă şi acest loc III la Europene, pot spune că atletul nostru se află aproape de maximum de formei sportive. În septembrie, însă, ne aşteaptă o nouă probă <de foc>. Ne antrenăm să o trecem cu brio. Le mulţumim Primăriei Vatra Dornei şi firmei timişorene Constructim pentru că ne-au sprijinit, ca de fiecare dată”, a declarat Cristian Prâsneac.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava