Concert pascal
MOPAN Suceava

Patru luptători de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru, au participat zilele trecute la Campionatul Naţional de lupte pe plajă pentru juniori III şi IV, ce s-a desfăşurat în comuna Limanu de la malul Mării Negre. Component al lotului naţional de juniori III, ce-n luna iunie a participat la Campionatul European de lupte greco-romane, suceveanul Luca Giovani Popovici a reuşit cea mai bună clasare dintre cei patru luptători din delegaţia de la CSM Suceava.

Prezent pentru a patra oară la aceste naţionale de plajă, Luca Giovani Popovici a reuşit să urce pentru prima dată pe podiumul acestor naţionale şi a câştigat medalia de bronz la categoria 70 de kilograme la juniori III. Giovani a trecut în primul meci de un sportiv de la LPS Slatina, care provine tot din luptele greco-romane, iar mai apoi s-a impus în faţa a doi luptători de la CSŞ Caransebeş şi CS Târgovişte ce proveneau din luptele libere şi care au avut un avantaj în faţa suceveanului deoarece stilul liber este foarte apropiat de cel al luptelor de plajă. În meciul pentru intrarea în finala mare, suceveanul a pierdut lupta cu un sportiv de la CSM Reşiţa, experienţa mai mare în luptele pe plajă spunându-şi cuvântul. În ultimul meci, cel pentru medalia de bronz, Giovani a reuşit să învingă un alt sportiv ce provine din luptele libere de la CS Mureşul Târgu Mureş, după un meci foarte disputat şi spectaculos.

„Este o medalie muncită pentru Luca Giovani Popovici, care chiar dacă a fost dezavantajat de stilul de luptă a învins adversari mult mai experimentaţi în luptele pe plajă, pe stilul lor, deoarece proveneau din luptele libere. Cred că şi experienţa acumulată la Campionatul European de juniori III l-a ajuta pe Giovani să câştige această primă medalie în luptele pe plajă. Mulţumim pentru sprijin Primăriei şi Consiliului Local Suceava, clubului CSM Suceava, dar şi oamenilor ce ne-au ajutat, Bogdan Ostrovanu, Paul Ioan Popovici şi Sevi Caba”, a explicat antrenorul Daniel Ciubotaru. La aceste naţionale, de la CSM Suceava au intrat în concurs Iulian Felix Dediu şi Alex Ostrovanu, ambii la categoria 50 de kilograme, dar şi Andrei Hostiuc, ultimul fiind la primul concurs de lupte pe plajă.

Săptămâna viitoare, seniorii de la CSM Suceava vor intra în lupta pentru medalii la finalele Campionatului Naţional Individual, ce va avea loc la Reşiţa.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava