MOPAN Suceava

O medalie de aur, 6 de argint, una de bronz și 2 mențiuni pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată la Beijing-China în perioada 1-11 noiembrie. Două dintre medaliile de argint au fost câștigate de elevi de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din  Suceava. Este vorba de Paul Rebenciuc (clasa a XI-a) și David Turturean (clasa a X-a), acesta participând la competitie cu bani stransi din donatii. Paul Rebenciuc a obținut și un premiu special pentru punctaj maxim absolut la proba observațională. Elevii suceveni sunt pregătiți la fizică de către profesorii Sorin Golda și Petru Crăciun.

Lotul României a fost format din două echipe a câte cinci elevi fiecare. Pregătirea premergătoare compeției s-a făcut la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava. De altfel lotul național a fost însoțit la Beijing de universitarul sucevean Cristian Pîrghie, profesorii Petru Crăciun și Victor Păunescu.

Medalii de argint pentru doi ”Ștefaniști” la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică din China, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava