Concert pascal
MOPAN Suceava

În data de 6 ianuarie, o echipă de medici chirurgi maxilo-faciali a efectuat o intervenție chirurgicală de urgență la o pacientă de 20 de ani, victima unei agresiuni, care prezenta o fractură dublă de mandibulă (subcondiliană stânga și laterală dreapta) caracterizată prin asimetrie facială, inocluzie fronto-laterală, tulburări funcționale, durere, amplitudinea deschiderii gurii limitată și sângerare intraorală activă.

„Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore, fragmentele osoase deplasate au fost repoziționate și stabilizate cu plăcute și șuruburi de osteosinteză. Operația a decurs fără complicații. Postoperator pacienta se simte bine, păstrând funcția masticatorie, fonația și mimica în limite normale, activitatea nervului facial nefiind lezată.

Particularitatea cazului este dată de unul din focare și anume fractura subcondiliană unde intervenția presupune ca abordarea să fie transparotidiană, unde întâlnim nervul facial ce se ocupă cu mimica fetei pe partea afectată precum și vase importante cu risc vital. S-a operat cu maximă atenție și precizie în permanență. Distanța față de nerv fiind de aproximativ 1-2 mm orice mică abatere de la protocol putând lăsa pacienta cu pareza definitiva hemifacială.

Trebuie de precizat ca astfel de intervenții sunt foarte rare în spitalele din România”, a declarat dr. Duprii Gelu medic OMF.

Echipa operatorie a fost formata din dr. Gelu Duprii, dr. Vlad Covrig, medici OMF, dr Violeta Ștefan medic anestezist, asistent Cătălina Obada.

Medicii Spitalului Județean Suceava au reușit să-i refacă fața unei tinere de 20 de ani care a fost victima unei agresiuni. Intervenția este una rară în spitalele din România, 10.0 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava