Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu ocazia „Zilelor Revistei Convorbiri Literare” ediția a XXIV-a, desfășurate la Iași în 17-18 septembrie 2020, juriul prestigioasei reviste ieșene a ales să acorde revistei Memoria Premiul Național „Iacob Negruzzi” pentru cea mai bună revistă literară.

«Iată că în acest an premiul revine revistei Memoria, în memoria a tot ceea ce s-a întâmplat în lagărele concentraționare, în închisorile comuniste. Sunt amintiri extrem de dureroase, iar revista Memoria are o constantă preocupare de a aduce în atenția noastră aceste clipe dureroase. Directorul revistei este în prezent dl. Nicolae Constantinescu, care primește acest premiu în numele revistei Memoria.»
Cassian Maria Spiridon.

«Premiul Național „Iacob Negruzzi” acordat anul aces- ta revistei Memoria, considerată de domniile voastre drept cea mai bună revistă literară, mă onorează în calitate de președinte al Fundației Culturale Memoria și al revistei cu același nume, dar este totodată o răsplată postumă pentru Banu Rădulescu și Micaela Ghițescu, predecesorii mei.
Faptul că juriul revistei Convorbiri Literare, veche de 153 de ani, cu rădăcini adânci în istoria culturii noastre începând cu 1 martie 1867, a decis să acorde revistei noastre premiul care poartă numele unuia dintre întemeie- torii și conducătorii revistei ieșene, deși noi nu avem decât 30 de ani de la apariție, constituie pentru conducerea revistei Memoria o inestimabilă recunoaștere a unei munci grele, dureroase pe alocuri, nerecunoscută și – în consecință – nesusținută de autoritățile care s-au perindat la conducerea țării din 1990 încoace.
Revista Memoria este o tribună a celor nedreptățiți în perioada comunistă și odată cu creșterea numărului celor care vor arăta suferințele îndurate, va crește și se va dez- volta la generația tânără rezistența la comunism, rezistența la dictatură, rezistența la corupție și imoralitate, rezistența la acceptarea unor inculți în posturi de decizie sau a unor neaveniți puși „în capul trebii”.
Așa să ne ajute Dumnezeu!»

Prof. dr. Nicolae M. Constantinescu
M.o. al Academiei Oamenilor de Știință
M.t. al Academiei de Științe Medicale

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava