Concert pascal
MOPAN Suceava

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Suceava va găzdui în cursul zilei de azi, 19 decembrie, ediţia a IV-a a memorialului dedicat regretatului profesor, antrenor, jucător şi director Dumitru Bernicu. Dumitru Bernicu a condus Liceul cu Program Sportiv Suceava nu mai puţin de 19 ani, din 1993 şi până în 2012, iar din 2017 sala de sport îi poartă numele. În cadrul evenimentului, începând cu ora 10.00, va avea loc un meci de handbal între componenţii lotului naţional de juniori Under 18 al României, antrenor secund la această reprezentativă, care în vara anului viitor va lupta pentru accederea în prima grupă valorică a handbalului european, fiind Răzvan Bernicu, fiul regretatului Dumitru Bernicu. De la ora 11.30, pe parchetul sălii din cartierul George Enescu vor intra cei mai mici handbalişti suceveni ai momentului, în vreme ce de la ora 12.00 se va desfăşura un joc demonstrativ de handbal între foştii colegi ai lui Dumitru Bernicu de la Liceul cu Program Sportiv şi o parte dintre elevii cărora le-a fost dascăl.

„Prin acest eveniment pe care-l organizez an de an alături de colegii mei de la LPS, doresc să păstrez vie amintirea tatălui meu. Ştiu că s-ar fi bucurat enorm să-i vadă adunaţi împreună pe foştii săi colegi, prieteni sau colaboratori, dar şi pe elevii pe care i-a îndrumat cu multă pasiune”, a declarat Răzvan Bernicu.

Regretatul antrenor şi profesor Dumitru Bernicu s-a născut în anul 1952, la Bursuceni, unde a făcut şcoala primară şi gimnazială, iar mai apoi a absolvit Liceul „Ştefan cel Mare” Suceava şi Institutul de Învăţământ Superior din Suceava, promoţia 1975. A fost licenţiat ANEFS Bucureşti (promoţia 1995) şi a făcut un master în Management Educaţional la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (promoţia 2008). A început handbalul cu profesorul Mihai Lăcustă, iar la juniori i-a avut antrenori pe Gheorghe Moga şi Mihai Moldovan, în 1968 participând la turneul de promovare în divizia şcolară. În anul 1973 a promovat în Divizia B cu echipa CSU Suceava, antrenată de profesorul Şerban Pop, iar în 1981 şi-a încheiat cariera de jucător la Clubul Sportiv Universitar, mai apoi fiind selecţioner al naţionalei de juniori. În 1975 a debutat în învăţământ la CSŞ Suceava, catedra handbal băieţi, unde a format multe generaţii de handbalişti cu care a câştigat medalii naţionale de mai multe ori.

Dumitru Bernicu a fost preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal, membru în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal (2000-2011), director al Liceului cu Program Sportiv din Suceava (1993-2012) şi inspector şcolar.

Memorialul ”Dumitru Bernicu” a ajuns la ediția cu numărul patru, 8.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava