Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul antrenor principal al echipei de handbal CSU Suceava, profesorul Petru Ghervan, a anunțat că obiectivul pentru viitorul sezon îl reprezintă menținerea în Liga Națională, fără baraj. El a declarat, la Radio Top: „Obiectivul trebuie să fie unul motivant, stimulativ, greu de atins, dar care să te facă să muncești. Ținînd cont de buget și de jucătorii pe care-i avem, rămînerea în Liga Națională, fără baraj, adică ocuparea unui loc 9 sau 10 este ținta. În campionat vor fi 14 echipe, față de 16 în sezonul precedent. Două echipe vor retrograda direct, iar una merge la baraj”.

Profesorul Ghervan a mai spus că va avea mînă liberă la echipă și a adăugat: „Antrenorul principal este cel care decide și apoi răspunde. Din punctul de vedere al autorității nu-mi fac nici un fel de griji. Este OK”. El va fi ajutat de Adrian Chiruț, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei, care s-au ocupat și sezonul trecut de echipă. Tehnicianul a subliniat: „Schimbarea de poziție în cadrul staff-ului are menirea de a accelera puțin procesul de construcție a unei echipe pe fundamente solide, în care să se poată dezvolta cît mai repede copiii care vin din urmă. Avem la dispoziție 20 de jucători seniori, plus pe fiecare post un copil. Dacă Doamne ferește se accidentează unul și după mai urmează unul, n-avem decît să jucăm cu un copil pe acel post. În condițiile în care luptăm pentru menținerea în Liga Națională eu cred că este un bun cîștigat față de performanță, pentru că s-ar putea ca un copil să rezolve o dată sarcinile pe care le-ar fi avut un jucător care nu poate evolua. Pe de altă parte, acel copil crește imens ca și minte, sau depășește acele etape de instabilitate, de fluctuații. Trebuie trecute acele etape pentru a dobîndi calitatea de jucător consacrat”.

Antrenorul grupării sucevene a adăugat că viitorul campionat va fi interesant și pentru că sînt tehnicieni de marcă precum Xavi Pascual la Dinamo, cîștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona. Petru Ghervan a spus: „Este un succes managerial mare al celor de la Dinamo aducerea lui Xavi Pascual. Omul vine și va face treabă. Am auzit că și Aihan Omer vrea să revină ca antrenor. Va fi o pleiadă de tehnicieni greu de abordat, greu de apucat de undeva, fiindcă sînt oameni care știu despre ce-i vorba”. Sezonul 2021/2022 al Ligii Naționale de handbal masculin va debuta pe 29 august, iar CSU Suceava va juca în deplasare cu nou promovata U Cluj.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava