MOPAN Suceava

„Celebrăm astăzi Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, un bun prilej de reafirmare a legăturilor puternice și durabile dintre România și SUA.

Relația dintre țările noastre este astăzi mai solidă ca oricând, fiind fundamentată de cei peste 135 de ani de relații diplomatice, dintre care 20 de ani de Parteneriat Strategic, pe care îi vom aniversa la 11 iulie 2017.

Bazat pe respectarea valorilor comune transatlantice – democrație, libertăți individuale, stat de drept – vitale în consolidarea democratică a României, Parteneriatul Strategic trebuie să-și mențină rolul esențial pe care îl joacă în aprofundarea relațiilor noastre politice, militare și economice.

Totodată, dimensiunile militară și de securitate rămân prioritare în relația bilaterală și sunt puse în valoare de România ca membru al NATO. Devotamentul statului român față de stabilitatea regională este demonstrat și reîntărit prin investițiile asumate în domeniul apărării, cu alocarea a 2% din PIB. În plus, multitudinea operațiunilor la care România ia parte arată angajamentul față de partenerul nostru strategic în asigurarea securității regionale și globale.

Mai mult, relația dintre România și SUA are o dimensiune economică, pe care cele două state o vor aprofunda în mod concret. România trebuie să fie o destinație pentru comunitatea de afaceri din SUA, intens promovată prin reuniuni de anvergură, precum Consiliul de Afaceri Româno-American și viitorul forum economic „Trade Winds”, din luna octombrie, organizat de Departamentul Comerțului al Statelor Unite ale Americii, cu participarea a peste 100 de companii americane.

România va rămâne prieten și aliat al Statelor Unite. Guvernul României va acționa pentru intensificarea cooperării bilaterale cu SUA, în toate dimensiunile Parteneriatului Strategic. Sunt convins că angajamentul de extindere a parteneriatului pe domeniile economic, comercial și investițional, comunicații și tehnologia informației, energie, inovare, cultură și educație va dobândi forme concrete în cel mai scurt timp.

La mulți ani Statelor Unite ale Americii!  La mulți ani cetățenilor americani din toată lumea și   comunității românești din America!”

Mihai Tudose,

Prim-ministru al României

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava