MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, cadrul medical Maricela Cobuz, a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului care este sărbătorită în fiecare an pe 17 septembrie care vizează respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, distanțarea fizică, purtarea măștii în spațiile aglomerate care în opinia acesteia ”rămân de departe primele măsuri de siguranță pentru pacienți, personalul medical și pentru toți”.

Iată mesajul complet:

”Astăzi, în întreaga lume, este sărbătorită Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, tema acestui an fiind ”Personalul medical în siguranță! Pacientul în Siguranță!”. Această zi are ca scop conștientizarea importanței actului medical deopotrivă, atât pentru pacient cât și pentru personalul medico-sanitar.

Actul medical ar trebui să fie întotdeauna sigur, cu toate acestea așa cum s-a întâmplat în acest an când am asistat la răspândirea la nivel mondial a virusului SarsCoV-2, sănătatea pacienților dar și a oamenilor sănătoși a devenit posibil vulnerabilă.

Am asistat anul acesta, aproape neputincioși, la o serie de decese cauzate de coronavirus, infecția provocată determinând decese inclusiv în rândul personalul medical.

Pacienții cu boli cronice au fost și sunt în continuare susceptibili unor forme grave în momentul contactării coronavirusului, iar dacă în anii trecuți siguranța pacientului se referea la un tratament corect pentru patologia de bază, acum siguranța pacientului implică respectarea tuturor măsurilor pentru a nu contacta acest virus.

Respectarea măsurilor de igienă a mâinilor, distanțarea fizică, purtarea măștii în spațiile aglomerate rămân de departe primele măsuri de siguranță pentru pacienți, personalul medical și pentru toți.

În calitate de deputat în Comisia pentru sănătate și familie și medic susțin cele mai moderne tratamente actualizate la standarde europene. Prioritare pentru sistemul de sănătate rămân procedurile și protocoalele medicale actualizate la nivelul standardelor internaționale”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava