Concert pascal
MOPAN Suceava

Uniunea Polonezilor din România anunță pe pagina sa de socializare că astăzi, 2 aprilie, se împlinesc 15 ani de la trecerea în casa Domnului a Papei Ioan Paul al II-lea, născut Karol Wojtyła, sfânt al bisercii catolice, cel de-al 264 papă din istoria Bisericii Catolice. După 456 de ani, a fost primul papă de altă origine decât cea italiană.

La 15 ani de la moartea Sa, Cardinalul Stanisław Dziwisz ne îndeamnă ca astăzi, la ora 22:37, ora României, să ne unim în rugăciune, aprinzând o lumânare la fereastră și să ne rugăm Sfântului Ion Paul al II-lea să ne păzească și să ne apere de acest virus ce a cuprins atât țara noastră cât și întreaga lume contaminând tot mai multe persoane și făcând atâtea victime.

”Să ne rugăm, de asemenea, pentru grabnica însănătoșire a tuturor celor contagiați și pentru liniștea familiilor lor, precum și pentru toate cadrele medicale implicate în îngrijirea celor bolnavi. Îi purtăm în inimă și rugăciune pe toți cei obligați să rămână la casele lor și nădăjduim în grabnica restabilire a normalității în viața lor și a familiilor lor. Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat în data de 1 mai 2011 în Piața Sfântul Petru din Roma. Slujba de beatificare a fost prezidată de papa Benedict al XVI-lea. Trecerea Sa în rândul sfinților a fost oficiată de Papa Francisc în data de 27 aprilie 2014, când a fost sanctificat și Papa Ioan al XXIII-lea. Peste 800.000 de persoane au asistat la acest eveniment.

Papa Ioan Paul al II lea a încetat din viață pe 2 aprilie 2005 la ora 22:37 ora României. Cu puțină vreme înainte de a pleca la cele veșnice, Suveranul Pontif i-a dictat secretarului său particular următoarele cuvinte: „Sunt fericit, fiți și voi la fel! Nu vreau lacrimi! Să ne rugăm împreună cu satisfacție. Fericit să mă încredințez Fecioarei”. Sfinte Ioan Paul al II-lea, roagă-te pentru noi!”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava