Concert pascal
MOPAN Suceava

Dragi prieteni,

Îmi face o deosebită onoare şi plăcere să vă adresez cele mai frumoase urări cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Folosesc acest prilej pentru a vă împărtăşi sentimentul meu de apreciere pentru demnitatea cu care reprezentaţi România în Statele Unite și continua preocupare pentru promovarea valorilor şi tradiţiilor româneşti în spaţiul american.

Anul 2018 reprezintă un reper major în istoria României: în acest an am celebrat împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, care a desăvârșit statul național român prin unirea provinciilor românești cu România. Este un moment aniversar de care ne bucurăm cu toții, ocazie cu care doresc să subliniez contribuţia constantă a comunităţi româno-americane la promovarea identităţii şi tradițiilor româneşti, precum și la întărirea și dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. Puternica legătură dintre cele două țări este și rezultatul contribuției dumneavoastră, remarcată pozitiv și de prietenii americani în cadrul contactelor diplomatice şi politice ale ambasadei noastre.

Centenarul Marii Uniri, pe care l-am sărbătorit în acest an, reprezintă și un moment de reflecție. Nu putem uita că, acum o sută de ani, românii din America au format o singură organizație, Liga Naţională Română, condusă de căpitanul transilvănean Vasile Stoica, care a militat pentru o Românie unită, inclusiv la Casa Albă, în fața preşedintelui Woodrow Wilson. Fără rolul major jucat atunci de preşedintele Woodrow Wilson, Marea Unire ar fi fost un deziderat dificil de atins. Și din acest motiv, legăturile dintre România și Statele Unite sunt vechi și puternice.

România a crezut de la început în modelul democraţiei liberale occidentale, a libertății și drepturilor omului, a economiei libere de piață. De aceea drumul țării noastre este unul de succes. Calea României și a poporului român este clară, alături de partenerii noștri euro-atlantici, în familia europeană, respectând valorile democratice ale civilizaţiei occidentale la care am aderat. Pentru țara noastră nu există un alt drum. Generații întregi de români s-au sacrificat crezând într-o Românie parte a comunităţii de valori europene, occidentale. Nimeni, nici acum, nici în viitor, nu are dreptul şi legitimitatea de a întoarce România din acest drum. Românii cred în democraţia pe care au recucerit-o atât de greu în 1989 şi o vor apăra, mai ales acum când suntem parte a Uniunii Europene şi a NATO.

Acum, în apropierea Crăciunului, doresc să evoc memoria celor care, cu 29 de ani în urmă, au ieșit în stradă împotriva regimului comunist opresiv. Tinerii care au provocat căderea comunismului au crezut în valorile libertăţii şi în reîntoarcerea ţării în familia euro-atlantică. În aceleași valori continuăm să credem și noi, astăzi, în parteneriatul cu Uniunea Europeană şi cu Statele Unite ale Americii care conferă cele mai puternice garanții de securitate, suveranitate şi prosperitate din istoria României.

Vă urez din toată inima Sărbători Fericite şi un An Nou cu sănătate, prosperitate şi împliniri alături de familiile dumneavoastră şi de cei dragi!

La Mulţi Ani!

Ambasador George Cristian Maior

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava