Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, le-a spus absolvenților Universității „Ștefan cel Mare” că dorința sa este ca aceștia să-și găsească locuri de muncă în această zonă a țării, „în frumoasa Bucovină”. Gheorghe Flutur a fost prezent luni seara la festivitatea de absolvire a promoției 2017 de la Universitatea „Ștefan cel Mare”, transmițându-le absolvenților că trebuie să fie mândri că au absolvit această instituție de învățământ superior. În discursul său, Gheorghe Flutur a ținut să amintească de parteneriatul pe care administrația județeană îl ale cu Universitatea, făcând referire, în primul rând, intenția de înființare la Suceava a unei Facultăți de Medică. „Mă gândesc la Spitalul Județean de Urgență Suceava și la relația pe care o avem cu această secție de început, de nutriție, de la Universitatea Suceava, pe care dorim să o dezvoltăm în mai mult de atât. Și noi, Consiliul Județean și Spitalul Județean suntem pregătiți, intenția fiind de a înființa o secție de medicină la Suceava pentru a avea un spital clinic universitar”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a amintit și de faptul că CJ Suceava și Universitatea „Ștefan cel Mare” sunt parteneri în cadrul Clusterului Regional de Bioeconomie Suceava – Botoșani. Flutur a amintit că atât el, cât și reprezentanții Universității Suceava i-au prezentat acest proiect de înființarea a unui cluster regional președintelui României Klaus Iohannis, în cadrul vizitei pe care acesta a efectuat-o recent în Suceava. „Un astfel de proiect reprezintă viitorul. Alte țări, cum ar fi și Polonia, au fost mult mai curajoase, iar absolvenții și-au găsit locuri de muncă prin astfel de sisteme de finanțare moderne. Și dumneavoastră sper să vă găsiți așa ceva, mai ales că noi facem pași destul de repezi spre industria alimentară, nutriție, spre partea de management, prospectarea de piețe, și cred că aveți nevoie de așa ceva. Iar intenția și interesul nostru este să rămâneți, să aveți un loc de muncă aici în zona noastră, în frumoasa Bucovină”, a afirmat președintele CJ Suceava.

Gheorghe Flutur a amintit și de faptul că Universitatea Suceava este reprezentată, prin prorectorul Mihai Dimian, în Consorțiul Regional de Inovare Nord-Est, structură extrem de importantă la nivel de regiune pentru stabilirea priorităților și a modului în care vor fi cheltuite fondurile europene în următoarea perioadă. Nu în ultimul rând, șeful administrației județene a ținut să le transmită absolvenților Universității Suceava că din punctul său de vedere, dezvoltarea unei zone trebuie să se bazeze pe educație și cercetare. „Cred că vârful de lance în dezvoltarea unei zone înseamnă știința, cercetarea și învățământul. Sincere felicitări vă adresez dumneavoastră absolvenților, să fiți mândri că ați absolvit aici o facultate și sunt convins că societatea va fi beneficiara dumneavoastră în perioada care urmează”, a declarat Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava