MOPAN Suceava

“Acum 140 de ani își începea activitatea a 16-a bancă centrală a lumii, Banca Națională a României, ca urmare a unei inițiative liberale.

Din 1880 și până astăzi, BNR a fost nu doar un martor al istoriei noastre uneori complicate și pline de obstacole, ci și un participant activ în viața cetății, un partener de încredere pentru Guvern și pentru autoritățile publice, pilonul de stabilitate și factorul de echilibru al sistemului economic din România.

După 1990, Banca Națională a României și-a recăpătat, odată cu titulatura, și funcția firească de asigurare și menținere a stabilității prețurilor, una dintre grijile constante ale cetățenilor. La această grijă se adaugă astăzi și temerile privitoare la stabilitatea financiară, la siguranța locului de muncă și desigur la posibilitatea de a mai respecta obligațiile de plată a creditelor la bănci.

În acest context, ca de altfel în orice altă perioadă complicată, este nevoie de expertiza și profesionalismul Băncii Naționale.

Vă asigur de toată aprecierea cu privire la măsurile pe care le-ați adoptat deja pentru a atenua efectele negative ale epidemiei de COVID-19 asupra populației și companiilor românești.

Actualul context economic național și internațional impune însă abordări prudente, responsabile pentru starea finanțelor publice și echilibrelor economice. România trebuie să folosească aceste momente pentru relansare, iar în acest sens Guvernul lucrează acum la un pachet de măsuri pentru redresare economică. Împreună, instituțiile statului pot găsi acele soluții care vor putea relansa economia în cel mai scurt timp.

Contez pe sprijinul Băncii Naționale a României și pe continuarea bunei colaborări între instituțiile noastre.

Urez domnului guvernator al BNR, Mugur Isărescu, conducerii executive, membrilor Consiliului de Administrație, specialiștilor și tuturor angajaților BNR să mențină aceleași standarde profesionale înalte care au făcut din Banca Națională una dintre cele mai respectabile instituții din țara noastră și i-au consolidat recunoașterea pe plan internațional.”

Ludovic Orban,

Prim-ministru al României

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava