Comenzi MOPAN Suceava

”Marcăm în aceste zile 125 de ani de la nașterea Smarandei Brăescu, prima femeie-parașutist a României, și 90 de ani de când această româncă vizionară, ambițioasă și curajoasă înregistra un record mondial pentru acea vreme la saltul cu paraşuta, sărind de la o altitudine de peste 7.300 de metri, după ce stabilise anterior un record european, cu un salt de la înălțimea de 6.000 de metri.

Considerată de contemporanii săi o adevărată regină a aerului, Smaranda Brăescu și-a împlinit și visul de a obține brevetul de pilot și a devenit prima femeie care a traversat fără escală Marea Mediterană cu un avion cu un singur motor. Pasiunea sa pentru zbor nu s-a limitat însă la astfel de performanțe, ci s-a îndreptat și spre cauze umanitare, Smaranda Brăescu efectuând în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial numeroase zboruri în slujba vieții, pentru salvarea răniților de pe front.

Meritele prin care această româncă vizionară, ambițioasă și curajoasă s-a remarcat în lume reprezintă un exemplu și pentru tinerii României de astăzi. Instituirea anului 2022 ca ”Anul Smaranda Brăescu”, un proiect drag mie, oferă cadrul pentru organizarea unor evenimente dedicate acestei personalități a aeronauticii românești și internaționale, care să inspire încredere pepinierei de valori pe care, sunt convins, România le are și astăzi.”

 

Nicolae-Ionel Ciucă,

Prim-ministru al României

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava