MOPAN Suceava

Dragi cetățeni români de etnie romă,

Dragi romi de pretutindeni,

Vă transmit salutul meu cald și gândul bun cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, o dată cu dublă semnificație: moment de mare bucurie dar, în același timp, de aducere aminte și de omagiu adus romilor victime ale Holocaustului în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

Este prilejul să reflectăm la contribuția valoroasă pe care concetățenii noștri de etnie romă au avut-o și continuă să o aibă la dezvoltarea societății românești, să prețuim încă o dată zestrea valorilor culturale ale etniei rome, păstrată nealterată, și să apreciem realizările extraordinare ale intelectualilor, artiștilor, activiștilor romi și ale altor membri ai comunității.

Ziua Internațională a Romilor reprezintă, totodată, ocazia să reafirmăm determinarea noastră de a promova mai departe acțiunile de combatere a lipsei de toleranță, a discriminării și a rasismului, precum și de susținere a integrării sociale și asigurarea unor servicii medicale și de educație din ce în ce mai bune.

Doamnelor și domnilor,

Dragi concetățeni,

Libertatea constituie fundamentul oricărei societăți în care suntem egali cu toții, iar relațiile dintre noi trebuie să se bazeze pe solidaritate, acceptare, respect, principii de bază ale coeziunii sociale.

Ca membru al Uniunii Europene, dar și ca țară care deține președinția Consiliului Uniunii Europene, România va continua să promoveze și să protejeze drepturile și libertățile tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie.

Am convingerea că doar împreună, uniți și motivați de un viitor mai bun pe care cu toții ni-l dorim, vom continua să facem pași importanți pentru respectarea și promovarea drepturilor și libertăților tuturor cetățenilor, minoritari și majoritari, deopotrivă, pentru o viață mai bună pentru toți cetățenii României!

La mulți ani romilor din România și de pretutindeni!

Viorica Dăncilă,

Prim-ministru al Guvernului României

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava