MOPAN Suceava

Aniversăm, astăzi, 160 de ani de la înființarea serviciului diplomatic al României. Istoria sa este strâns legată de existența însăși a statului român, acțiunea diplomatică fiind crucială pentru recunoașterea țării noastre drept stat independent şi suveran. Această aniversare este un moment semnificativ, care ne oferă oportunitatea de a reflecta asupra rolului și obiectivelor Ministerului Afacerilor Externe de astăzi.

Activitatea diplomatică și serviciul diplomaților români au fost constant ghidate de protejarea interesului național, îmbrăcând forma promovării valorilor și obiectivelor României în lume. De asemenea, MAE a jucat si continuă să joace un rol esențial în procesul de integrare europeană şi euroatlantică a țării noastre. Membrii corpului diplomatic și consular român nu sunt doar vocea României în lume, ci și interfața Statului român cu cetățenii săi aflați în străinătate.

În contextul actual, marcat de transformări profunde, MAE are menirea de a identifica oportunitățile, de a consolida alianțele și de a promova democrația, stabilitatea și securitatea, respectarea unei ordinii internaționale bazate pe reguli și un multilateralism eficient.

O diplomație eficientă nu se poate realiza fără un Minister al Afacerilor Externe puternic, unit în jurul unei misiuni clare și sprijinit de un corp de profesioniști dedicați. Prestația acestora rămâne valoroasă nu doar prin implementarea mandatului direct al MAE, dar și prin punerea expertizei diplomatice în slujba altor părți ale administrației centrale române.

Istoria bogată a MAE oferă modele și lecții care, cu siguranță, vor inspira noi generații de diplomați să servească cu demnitate și dedicație România și cetățenii români.
Sunt convins că tradițiile și bunele practici vor fi duse mai departe de un serviciu diplomatic mândru de misiunea sa în slujba interesului public.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava