MOPAN Suceava

Ziua Europei o sărbătorim anul acesta cu gândul la viitorul Uniunii Europene, al cărui profil se conturează în dezbaterile găzduite de România chiar astăzi, ca deținătoare a Președinției Consiliului UE.

Uniunea Europeană este un proiect în plină schimbare, care ne obligă să ținem pasul cu prezentul, pentru ca viitorul să nu ne surprindă. România face parte din acest proiect și ne simțim responsabili, în egală măsură cu celelalte state membre, pentru Europa pe care o vom lăsa generațiilor următoare.

România va fi în continuare un susținător al proiectului european fondat pe convergență, coeziune, solidaritate și dezvoltare durabilă. Rămânem profund atașați valorilor europene și ne dorim o Uniune Europeană puternică, în care toate statele membre să beneficieze de tratament egal, nediscriminatoriu, indiferent de suprafața teritoriului, de amplasarea geografică sau de vechimea în UE.

Proiectul european s-a născut din dorința de a trăi în pace și prosperitate, în ideea că statele membre își pot uni eforturile către acest obiectiv. În contextul actual, cetățenii europeni își doresc o Uniune Europeană sigură, capabilă să ofere soluții noilor provocări de natură internă și externă, și mai activă în plan global.

Configurarea viitorului european este un proces complex, în care deciziile trebuie să țină cont de așteptările cetățenilor, exprimate în cadrul dezbaterilor și prin vocea reprezentanților lor în Parlamentul European.

În calitatea actuală de stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, România a reușit să deblocheze discuțiile pe mai multe problematici importante pentru viitorul european. De asemenea, ne revine responsabilitatea organizării alegerilor europene programate pentru sfârșitul acestei luni, la 40 de ani după primele alegeri pentru Parlamentul European. România acordă toată atenția necesară finalizării cu succes a primului său mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene. Atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus ca președinție rotativă reprezintă nu doar succesul României, ci pași înainte către o Uniune Europeană așa cum și-o doresc cetățenii statelor membre.

Astăzi, 9 Mai 2019, după aproape șapte decenii de la Declarația Schuman, care anunța bazele proiectului european din care și România face parte acum, privim cu încredere viitorul comun și eforturile celor angrenați în configurarea lui.

Această zi încărcată de istorie stă mărturie a puterii incredibile de renaștere și regenerare care se află în oameni și în comunitățile unite de țeluri comune. La nivel mondial, european și aici în țară, 9 mai ne arată din nou cum curajul a învins deznădejdea, iar unitatea de valori și principii a dat naștere unui nou model comunitar și unui nou mod de a trăi.

Însemnătatea acestei zile reconfirmă responsabilitatea pe care o avem față de istoria noastră comună, a europenilor și a românilor, de a lupta neîntrerupt și cu toate forțele pentru o Românie a solidarității, în interior și în exterior, membră a unei Uniuni Europene coezive, dintr-o lume pașnică și prosperă pentru toți locuitorii ei.

La mulți ani, Uniunea Europeană!

La mulți ani, România europeană!

La mulți ani, cetățeni europeni!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava