Concert pascal
MOPAN Suceava

Domnul Victor Ponta, Prim-ministru al Guvernului României, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Zilei Limbii Române.

„Ziua Limbii Române ne oferă ocazia să preţuim unul dintre simbolurile naţionale, un element care a ajutat la perpetuarea neamului românesc, supus la multe încercări de-a lungul veacurilor. Limba română reprezintă elementul de unitate al românilor de pretutindeni, acel simbol care ne oferă identitate într-o lume aflată în plin proces de globalizare.

Rolul limbii române în formarea statului naţional unitar România a fost esenţial. Aceasta a fost elementul de legătură dintre regiunile istorice româneşti, fapt ce a contribuit, în cele din urmă, la Unirea Principatelor.

Celebrarea graiului românesc în data de 31 august marchează si momentul în care Republica Moldova a adoptat limba română şi alfabetul latin. Limba română a fost liantul dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, legătura dintre aceştia nefiind ruptă nici după ce graniţele au intervenit şi i-au despărţit.

Ca români trebuie să fim mândri că limba noastră, o insulă de latinitate în această parte a Europei, a făcut faţă istoriei şi încercărilor apărute. Este de datoria noastră să transmitem mai departe copiilor şi nepoţilor graiul nostru şi să nu lăsăm vreodată ca acesta să piară.”

Victor Ponta,
Prim-ministru al Guvernului României

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava