MOPAN Suceava

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost prezent, astăzi, la o întâlnire electorală cu membrii și simpatizanții acestei formațiuni politice din județul Suceava. Întâlnirea a avut loc la Casa de Cultură din Suceava, în sala mare, în prezența a peste 700 de susținători ALDE. Împreună cu liderul ALDE, la Suceava au fost prezenți și președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu și candidatul din zona Moldovei de pe lista pentru Parlamentul European, Varujan Vosganian.

Tăriceanu: Vreau ca și fermierii din România să aibă subvenții la fel de mari ca cei din Vestul Europei

În discursul său, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat faptul că ALDE este partidul care va trimite în Parlamentul European reprezentanți cu experiență politică și profesională, dar în primul rând patrioți. Călin Popescu Tăriceanu a spus că în comparație cu europarlamentarii partidelor din opoziție, care merg în Europa și spun că România e urâtă și că românii sunt hoți și nu au nici o urmă de patriotism, ALDE are o listă cu cei mai buni candidați „cei ma competenți, cu experiență și patrioți”. „Avem europarlamentari care vor merge în Europa pentru a reprezenta România așa cum este. România nu este cu nimic mai prejos decât celelalte țări. Acum se vorbește de o Europă cu două viteze. O construcție cu țări dezvoltare și celelalte țări, printre care și noi, care să pună în aplicare ce decid alții. Eu nu pot să tolerez o astfel de Europă. Trebuie să mergem în Europa cu fruntea sus, mândri de ceea ce putem face”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. El a subliniat faptul că guvernarea liberală din 2004 – 2008 a reușit foarte multe lucruri de care „trebuie să ne mândrim”, punând pe primul loc atragerea a celor mai mari investiții autohtone și străine. Tăriceanu a precizat că în aceeași perioadă salariile au crescut cu 60%, pensiile s-au dublat, au fost alocate cele mai mari sume pentru educația, iar guvernarea liberală de atunci, pe care a condus-o, a fost cea care a pregătit România pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Azi se spune că suntem membri cu drepturi depline, însă azi unii vor să fie mai egali decât alții. Se vede că europarlamentarii PNL au coloana vertebrală încovoiată și vorbesc de rău țara noastră. Iar cei din Europa spun că dacă voi vă considerați așa, așa vă considerăm și noi. Eu nu mai vreau ca România să fie tratată ca o țară de mâna a doua. Vreau ca și fermierii din România să aibă subvenții la fel de mari ca cei din Vestul Europei și vreau ca firmele de transport să beneficieze de aceleași drepturi ca cele din Europa Occidentală. Și ne vom lupta ca firmele de transport din România să nu aibă opreliști în Europa. Și trebuie să se înțeleagă: Parlamentul European nu e o mănăstire de maici. Fiecare europarlamentar își apără drepturile țării pe care o reprezintă. Și la fel vor fi și europarlamentarii ALDE ”, a spus  liderul ALDE.

El a subliniat faptul că „trebuie să fim mândri de ceea ce poate să facă România”, arătând că în momentul de față creșterea economică înregistrată în țară a permis luarea unor măsuri foarte benefice pentru cetățeni, printre care majorarea salariilor și creșterea pensiilor. „Țelul unui om politic trebuie să fie bunăstarea cetățenilor. Iar eu nu vreau să ne mai plece românii în străinătate. Vreau să avem în România locuri de muncă mai bine plătite. Vreau să facem o economie puternică. România trebuie să ajungă a șaptea economie a Uniunii Europene. Iar la masa la care se iau deciziile vom fi în față”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.
El a declarat că își dorește ca România să nu mai fie într-o poziție mărginașă în Europa. „Nu accept pentru România un rol de rangul al doilea în Europa”, a încheiat Tăriceanu.

Alexandru Băișanu: România are nevoie de un lider real, puternic, respectat în Uniunea Europeană

În cuvântul său, liderul ALDE Suceava, Alexandru Băișanu, a spus că îl bucură să vadă atât de mulți membri și simpatizanți ai acestui partid la această întâlnire electorală. Alexandru Băișanu a spus că ALDE va trimite în Parlamentul European o echipă de patrioți, în comparație cu partidele din opoziție care vorbesc de rău țara. „Îmi doresc să nu mai fie trimiși în Parlamentul European oameni care să fie slugi”, a subliniat Băișanu.

El a arătat că românii s-au învățat să trăiască cu boala, nu să devină sănătoși, însă a venit momentul ca acest lucru să se schimbe. „Consider că a venit momentul să nu mai trăim cu boala. Trebuie să luptăm pentru noi. Dacă vom mai accepta lupte fratricide cu siguranță România nu va avea de câștigat. Astăzi, România este dezbinată în fața Uniunii Europene. Iar ura, dezbinarea, resemnarea ucid spiritul unei țări”, a declarat Alexandru Băișanu. Liderul ALDE Suceava a arătat că acum trebuie dat semnalul că România poate fi condusă și poate să fie unită. „Trebuie să fim uniți. Ne dorim europarlamentari nu trădători, ci patrioți. Dar mai avem nevoie de un liant. România are nevoie de un lider real, puternic, respectat în Uniunea Europeană. Acum se observă o bătălie între Germania și Franța pentru supremație. Această luptă se manifestă și în România. Germana îl are pe Iohannis, Franța îl alre pe Cioloș. Noi românii îl avem pe Călin Popescu Tăriceanu. Diferența e că președintele ALDE este singurul candidat pentru prezidențiale care nu este securist și nici nu este supus unui alt interes transnațional. Toți ceilalți reprezintă interesele altora”, consideră Alexandru Băișanu, care a mai adăugat că „a venit timpul să punem în fruntea României un om serios, care a reușit să producă avantaje României, în cea mai bună guvernare a țării”.
El a amintit că în perioada în care Guvernul a fost condus de Călin Popescu Tăriceanu a fost începută șoseaua de centură a Sucevei, în 2007, iar anul acesta au fost alocați toți banii necesari pentru finalizarea investiției. De asemenea, Băișanu a subliniat că tot Călin Popescu Tăriceanu a fost cel care a alocat toți banii necesari pentru județul Suceava atunci când acesta a fost afectat de inundații puternice, „pentru a scoate Suceava din mâl”.


În final, Alexandru Băișanu i-a îndemnat pe cei prezenți ca atunci când se întorc acasă să le spună tuturor „că avem președinte, pe Călin Popescu Tăriceanu, singurul președinte român pentru români, că au europarlamentari cu experiență și care se vor lupta pentru România”.

Varujan Vosganian: Călin Popescu Tăriceanu ar readuce România într-o stare de normalitate

Candidatul din zona Moldovei de pe lista ALDE pentru Parlamentul European, Varujan Vosganian, a declarat, la rândul său, că misiunea sa și a colegilor săi europarlamentari va fi dublă: una națională și una europeană. „Misiunea nostră națională este acest program pe care împreună cu Călin Popescu Tăriceanu l-a propus și a fost aprobat în coaliție: programul pentru investiții în Moldova.
Acest program presupune construirea căii ferate rapide București – Pașcani – Suceava – Siret, cu o viteză medie de 160 km/h, pentru care Hotărârea de Guvern a fost dată în martie și procedura a început, dar și modernizarea căii ferate existente. Apoi vorbim de modernizarea în regim de autostradă a drumului București – Ploiești – Buzău – Suceava – Siret, cu două benzi pe fiecare parte, separate la mijloc și foarte important, cu variante ocolitoare pentru toate localitățile. De asemenea varianta ocolitoare pentru Suceava care se va termina destul de curând. Și toate acestea într-o procedură în care există și finanțări. La nivelul în care e România astăzi banii nu mai sunt o problemă”, a arătat Varujan Vosganian.


El a spus că în plan extern, un prim obiectiv va fi bugetul european pentru România. „Eu cred că Europa ne e datoare, pentru că până la urmă comunismul ne-a fost adus aici prin jocuri politice deasupra capetelor noastre. Noi românii nu l-am vrut. A doua prioritate este legată de reconsiderarea imaginii României la Bruxelles. Nu vrem să ne răsfețe nimeni, vrem ca România să fie cunoscută exact așa cum e și respectată pentru ceea ce este. Și al treilea, vrem să contribuim și noi, ca alte state la redefinirea UE”, a explicat Varujan Vosganian.
El a subliniat că pentru toate acestea ALDE poate să ofere un argument decisiv, și anume guvernarea condusă de Călin Popescu Tăriceanu. „Călin Popescu, cu mine și cu alții care am făcut acea guvernare am introdus în societatea românească o asemenea stare de spirit, un asemenea sentiment de încredere încât partidele extremiste nu au mai intrat în nici o competiție electorală. În vremea noastră, PRM, PNG, nu au intrat nici în Parlamentul European nici în Parlamentul din România. Cu Călin Popescu Tăriceanu, cu starea de spirit, cu sentimentul de cumsecădenie, cu limbajul lipsit de jigniri, experimente de tip PP-DD sau USR nu s-ar mai dezvolta. Pentru că toate huliganismele, toate agitările de semne obscene se petrec pentru că liderii politici le încurajează și le asmut. Lipsa asta de compasiune, disprețul la adresa suferințelor celorlați, faptul că victimele sunt necunoscute sau batjocorite în timp ce călăii sunt medaliați, toate astea îi încurajează pe cei care huiduie și care duc în deșert numele celor destoinici. Și victoria ALDE acum și cea din prezidențiale, cu Călin Popescu Tăriceanu, ar readuce România într-o stare de normalitate în care extremele dăunătoare să fie înlăturate și România să reintre, așa cum visa și Eminescu, într-un drum al evoluției organice într-un drum al normalității”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava