Concert pascal
MOPAN Suceava

Noul arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Calinic Botoșăneanul, le-a transmis credincioșilor și preoților din județul Suceava că este deschis la nou, însă numai dacă acel nou nu lezează mântuirea credincioșilor. În cuvântul său rostit după întronizarea ca Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Calinic Botoșăneanul a spus că încă nu poate să dezvăluie prioritățile sale, pentru ca acestea vor fi prezentate după „o analiză pertinentă a stării de fapt”. „Ați așteptat probabil să mă prindeți în cuvânt, dar după cuvântul Mântuitorului  dat apostolilor, am prudență”, a spus înaltul ierarh.

După ce a mulțumit autorităților, ÎPS Calinic Botoșăneanul a ținut să mulțumească și presei, solicitând în același timp reprezentanților acesteia „să ne critice mai puțin, dar să ne ajute mai mult, pentru că și ei slujesc interesele acestui popor”.

„Doresc să-mi exprim bucuria de a fi de astăzi în duh și rugăciune, împreună cu clerul monahal și cu toți credincioșii și credincioasele de orice vârstă din dulcea Bucovina. Și îi am în vedere îndeosebi pe tineri pe care îi pomenesc de fiecare dată în rugăciuni”, a mai transmis Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. El a subliniat faptul că dincolo de severitatea sa, „veți găsi un suflet bun care cu patru decenii în urmă a lăsat haina trupului acestei luni la porțile mănăstirea Putna. Vă îmbrățișez pe toți deopotrivă”.

ÎPS Calinic Botoșăneanul a mai precizat că „dincolo de temerile pe care le-ați avut și probabil le aveți, veți găsi în persoana mea un episcop cu care veți putea lucra, respectând întru totul canoanele Sfinților Părinți, legiuirile Bisericii. Aranjamentele nu merg. Totodată vă asigur de seriozitate,  promptitudine în decizie de respect evlavie și bună cuviință. Și aștept de la lucrătorii din ogorul Domnului răspuns la toate acestea prin oglinda sufletului. Faptele vor prima. Dincolo de prezicerile unora din campania electorală sunt deschis la nou numai dacă acel nou nu lezează mântuirea credincioșilor. Și plec la drum având încrustată în suflet deviza Patriarh Nicodim: <nimic pentru mine,  totul pentru Biserică>”, dar și cuvintele istoricului literar Constantin Loghin, < Numai atunci când cu toţii ne vom simţi trup din trupul Bucovinei, durere din durerea ei, suflet din sufletul ei, suferinţă din suferinţa ei, numai atunci ne vom arăta vrednici de Bucovina >”.

Mesajul transmis de ÎPS Calinic: Aranjamentele nu merg. Sunt deschis la nou, numai dacă acel nou nu lezează mântuirea credincioșilor, 7.3 out of 10 based on 33 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.3/10 (33 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava