MOPAN Suceava

Familiile regale au fascinat dintotdeauna, iar oamenii au dorit să ştie cât mi multe detalii despre vieţile lor private. Familia regală a României a strălucit în Europa, iar seratele, balurile şi petrecerile pe care le dădea erau adevărate evenimente în epocă. Dar se servea la aceste mese, care erau preferinţele la curtea regală, de unde se aprovizionau bucătarii?

În timpul domniei lui Carol I, prânzul şi cina, se serveau mereu la ore fixe, 13.00 şi 20.00, fie că se aflau la Bucureşti sau la Castelul Peleş, la Sinaia. Pentru un prânz de gală, se trimiteau invitaţii din timp şi ţinuta obligatorie. Toţi cei prezenţi aşteptau ca Regele să se aşeze primul. Totodată, acesta era cel care începea primul un nou fel de mâncare, nimeni nu avea voie să facă acest lucru înaintea sa, nici măcar membrii familiei regale (de altfel, acest protocol este respectat şi astăzi la Curtea Regală a Marii Britanii – n.r.). Deseori, printre invitaţi se număra George Enescu. Acesta, fiind cel mai tânăr, era servit ultimul. Din cauza faptului că regele termina repede masa, compozitorul rămânea mai mereu nemâncat, notează click.ro.

Citește mai multe, accesând: https://www.click.ro/vedete/romanesti/mesele-familia-regala-romaniei-ce-mare-artist-ramanea-nemancat-cati-bucatari

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava