Concert pascal
MOPAN Suceava

Conform datelor Tjobs.ro, în prima jumătate a acestui an au fost disponibile în jur de 200.000 locuri de muncă în străinătate pentru români. Până în prezent, în 2014 românii au preferat să lucreze în principal pe domeniul hotel-turism. Locuri de muncă preferate de români sunt cele din departamentele: construcții, agricultură, domeniul transportului și cel de îngrijire bătrâni.

Marea Britanie, țara cu cea mai mare nevoie de personal din România

Contrar speculațiilor la nivel politic și implicit mediatic, țara care acoperă cel mai mare procent din totalul ofertelor de muncă din străinătate adresate românilor, este Marea Britanie, care acoperă 42,44% din numărul total de locuri de muncă ofertate românilor în prima jumătate a anului 2014. De la începutul anului 2009 până în prezent insula din vestul Europei a oferit cele mai multe joburi și a fost cea mai dorită de către români, cu excepția anului 2013 când a ocupa a doua poziție. Anul trecut, cu toate că cele mai multe oferte proveneau din Marea Britanie, cele mai multe aplicări s-a monitorizat pe joburile din Germania.

Franța are nevoie de muncitori români pe domeniul naval

Cei care vor să navigheze pe ape mai adânci, pot aplica la ofertele din domeniul naval. Mai mult de 500 de oferte sunt disponibile pe platforma de recrutare Tjobs.ro în Franța. Se caută foarte mulți muncitori români experimentați și dornici de a contribui la construcția navelor. Se recrutează, lăcătuși, montatori, vopsitori, polizatori naval, sudori MAG, cu venituri între 1.700 – 2.500 de euro, la care se adaugă beneficii precum cazarea și transportul.

Și operatorii/programatorii pe mașini CNC sunt foarte căutați

Un alt exemplu de domeniu în care românii sunt aproape ”vânați” este domeniul industriei, unde, operatorii CNC și programatorii CNC sunt la mare căutare. Astfel că francezii, englezii, olandezii, sunt dispuși să plătească salarii de 2.000 – 2.500 de euro net pe lună, plătesc de multe ori transportul și cazarea, doar pentru a putea beneficia de acești meseriași ”pe cale de dispariție” în alte țări din Europa. Pentru mai multe companii importante din Franța din industrii diferite precum cea militară, aeronautică, nucleară și petrol se caută urgent programatori/operatori pe mașină CNC. În afară de Franța, și Marea-Britanie ne pune la dispoziție oferte în acest domeniu. Foarte multe locuri de muncă se oferă și pentru cei care au experiență în domeniul industriei petroliere pe poziție de tubulator și sudor TIG.

Orsolya Csatlós | Tjobs.ro
Manager relații publice și comunicare

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava