Concert pascal
MOPAN Suceava

Varicele afecteaza in special femeile si se manifesta prin vene umflate, marite si intens colorate in violet sau albastru. Daca situatia este grava, varicele provoaca durere si disconfort si chiar pot genera complicatii.

In situatiile usoare cand arata ca o panza de paianjen si sunt la suprafata pielii, daca nu vrei sa apelezi la un tratament cu laser pentru vase sparte, poti incerca acasa cateva remedii. 

Cand apar venele varicoase si ce simptome au?

Varicele sunt cauzate de uzura sau slabire valvelor mici din vene. Rolul valvelor este de a permite sangelui sa treaca si apoi de a bloca curgera lui inapoi. Daca nu mai functioneaza corespunzator, sangele se acumuleaza in anumite portiuni din vena si apar varicele.

Din cauza culorii violet sau albastru inchis si a faputlui ca sunt umflate, venele varicoase sunt usor de reperat. Alte simptome includ senzatia de arsura, greutate durere sau palpitatii la nivelul picioarelor, crampe musculare, umflarea gleznelor, piele uscata sau mancarime in zona cu varice.

Daca suferi de varice si cauti metode de ameliorare a simptomelor, sunt cateva lucruri pe care le poti face acasa.

Poarta haine largi

Purtarea hainelor stramte care restrictioneaza fluxul de sange favorizeaza varicele. De aceea, daca ai probleme cu circulatia sangelui, alege sa porti haine largi, nonrestrictive. De asemenea, sunt recomandati pantofii cu talpa joasa, fara toc.

Tine picioarele ridicate si maseaza zonele afectate

Tinerea picioarelor la aceeasi inaltime cu inima sau chiar puntin mai sus, contribuie la imbunatatirea circulatiei, reduce presiunea din venele picioarelor si lucreaza in tandem cu gravitatia pentru a readuce sangele inapoi, in inima.

De asemenea, masarea usoara a zonelor afectate contribuie la mentinerea sangelui in miscare. Pentru un efect mai intens, foloseste uleiurile de masaj sau cremele hidratante. Evita, insa sa apesi pe vene pentru ca poti deteriora tesuturile fragile.

Exercitii fizice

Pentru a imbunatati circulatia sangelui prin picioare, poti adopta o rutina de exercitii fizice. Acestea ajuta si la scaderea tensiunii arteriale, un alt factor care poate declansa aparitia varicelor.

Exercitiile vizeaza gambele, trebuie sa fie cu impact redus si nu necesita efort. Includ mersul pe jos, inotul, ciclismul sau yoga.

Poarta ciorapi de compresie

Ciorapii compresivi pana la genunchi se pot gasi la farmacie si pot ajuta. Acestia aplica presiune asupra picioarelor si ajuta muschii si venele sa transporte sangele catre inima. Persoanele care poarta ciorapi de compresie vor experimenta reducerea durerilor asociate cu venele varicoase.

Foloseste-te de beneficiile plantelor

Extractul de castan de cal sub forma de gel poate ajuta la ameliorarea durerilor de picioare, a greutatii si a mancarimilor in cazul persoanelor cu varice. De asemenea, se poate folosi extractul de pin de mare sau cel de matura macelar care amelioreaza umflarea picioarelor si edemurile asociate deseori cu venele varicoase.

Inainte de aplicare topica, extractele de plante si uleiurile esentiale trebuie diluate in uleiuri purtatoare cum ar fi cel de masline sau de cocos.

Schimba alimentatia

Venele varicoase pot fi ameliorate prin reducerea retentiei de apa in organism si consumul alimentelor care contin potasiu cum ar fi fisticul, nucile, migdalele, lintea, fasolea, cartofii, somonul sau tonul. De asemenea, reducerea aportului de sare care stimuleaza organismul sa retina apa va fi de ajutor.

Pentru a evita incordarea care insoteste constipatia si poate deteriora valvele venelor, se recomanda alimentele bogate in fibre cum ar fi nucile, leguminoasele, semintele, ovazul, graul sau cerealele integrale.

Flavonoidele ajuta si ele la micsorarea venelor varicoase, imbunatatesc circulatia sangelui, micsoreaza tensiunea arteriala si relaxeaza venele, ceea ce poate reduce si preveni varicele. Flavonoide se gasesc in ceapa, ardei gras, broccoli, spanac cutricem, cirese, struguri, mere, afine si usturoi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava